Vikarevägen 21 / Vik / Simrishamn

Gatuhus med skyddad innergård

Slutpris
4 500 000 kr
Boarea
145 kvm
Driftkostnad
34 022 kr/år
Tomtarea
345 kvm
Rum
5 rum (2 sovrum)
Såld
2019-11-21
Bostaden är såld!

Denna villa på Vikarevägen såldes av oss 2019-11-21. Se alla våra försäljningar i Simrishamn samt även på Vikarevägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Vik är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Gatuhus från 1890-talet belägen strax ovanför hamnen i de pittoreska delarna av Viks fiskeläge. Här har en välkänd konstnär under nästa 40 år hämtat inspiration från det Österlenska ljuset, hamn och hav. I bostaden finns atmosfär i form av spegeldörrar, trägolv, spröjsade fönster mm. Skyddad delvis stensatt innergård med diverse fruktträd, rosor, fjärilsbuske mm. Från balkongen är det utsikt över havet och med Stenshuvud i horisonten. Välkommen till Vikarevägen 21.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Vik

Charmigt fiskeläge norr om Simrishamn.

Miljö

Vik ligger på en smal strandremsa nedanför de höga sandbackarna, omgivet av fruktodlingar, och är det äldsta av Österlens sju fiskelägen. Gatorna i Vik är små, bestående av prång och strädden. När man står vid hamnen, har man en bedårande utsikt mot norr och det sägenomspunna berget - tillika Sveriges sydligaste nationalpark Stenshuvud. Om vädret är klart, kan man se hela kustremsan ända upp till Åhus. Prästens badkar är en unik geologisk formation som ligger strax söder om byn. I Skåne finns ett hundratal liknande formationer, de flesta på Österlen, men Prästens badkar är den största, vackraste och mest lättåtkomliga. Det finns ingen entydig förklaring till hur dessa trattsänkor bildats.

Sevärdheter

Vik har två golfbanor, Djupadal och Lilla Vik och även restauranger, konferensanläggning och hotell. I Rörum cirka två km norr om Vik finns Sofiaskolan, vars grundidé är hämtad ur Waldorfpedagogiken. Fruktodlingar är typiskt för den östra delen av Österlen och i Vik finns också jordgubbs- och tomatodlingar av högsta klass.

Bebyggelsen

Bebyggelsen varierar och det finns en balans mellan gammalt och nytt. Nere i fiskeläget är husen av modell äldre och sträddena bitvis slingrande och smala. Väster om vägen är bostäderna nybyggda och arkitekturen modern.

Service

Närmaste orter med service som skola, äldreboende och affärer är Kivik, sju kilometer norrut och Simrishamn sex kilometer söderut.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.