Sök Meny
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Johanneshov / Hammarbyhöjden
Mariestadsvägen 1
Boarea: 48 kvm
Avgift: 3 870 kr/mån
Driftkostnad: 350 kr/mån
Rum: 2 rum, varav 1 är sovrum
Våning: 1 av 3 (Hiss finns ej)

Johanneshov - Hammarbyhöjden / Mariestadsvägen 1

Pärla vid Nackareservatet!

Bakom huset börjar Nackareservatet. Via fina koloniträdgårdar tar man sig snabbt ner till närmsta badsjön. Lägenheten är i toppskick med smakfulla materialval och med välbehållen funkischarm. Köket har allt du kan önska dig med gott om arbets- och förvaringsmöjligheter. Vältilltaget sovrum som ger gott om utrymme samt goda förvaringsmöjligheter. För den som önskar finns möjlighet att återskapa det klassiska matrummet och använda det som sovrum!
Här bor ni i en av Hammarbyhöjdens äldsta föreningar som har väldigt god ekonomi.

På Mariestadsvägen bor ni med det bästa läget i Hammarbyhöjden med både närheten till Nackareservatets unika miljö, gångavstånd till Södermalm och Hammarby sjöstad samt närhet till Hammarbyhöjdens T-bana som tar dig in till Södermalm på mindre än 10 min.


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Välkommnande hall med goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger original plankgolv. Lägenhetens alla ytsikt har fräschats upp och lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

  Ljust och luftigt vardagsrum som rymmer både soffgrupp samt övrigt möblemang. Här njuter man utav närheten till naturen runt hörnet. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger original plankgolvet kvar.

  Modernt och topputrustat kök med en matplats för 4 personer. Inredningen är ljus och modern med vitt kakel ovanför arbetsbänkarna. Köket är utrustat med vitvaror i form av elspis/ugn, fläkt, diskmaskin och fristående kyl samt frys. Väggarna i köket är vitmålade med en fondvägg som bryter av. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv.

  Sovrummet ligger insynsskyddat med ett härligt fönsterparti. Här finns gott om utrymme för en dubbelsäng. Ljusa väggar med plankgolv i original.

  Stort stambytt badrum som är helkaklat med gott om utrymme. Badrummet rymmer dusch, handfat, wc, handdukstork, förberett för tvättmaskin och spegelskåp.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  48 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum, varav 1 är sovrum
TV- och Internetanslutning
 • Föreningen har avtal med Comhem vad det gäller TV/telefoni/bredband
  Föreningen har ingått avtal med IP-only som 2016 installerade fiber i alla lägenheter.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Föreningen har en egen parkering som är placerad bakom vår byggnad Mariestadsvägen 1-3. Den har 24 platser och bevakas av Q-Park.
  Är du intresserad av att hyra p-plats? Hör av dig till [email protected]
  Beställ parkeringstilllstånd och nyckel till motorvärmaruttag här: [email protected]
Övrigt
 • Direkt från trappan kommer man ut på promenader i Nackareservatet och till koloniområdet. Det är 5 minuters promenad till badklippor vid Sickla sjö, bryggor och caféer i Hammarby sjöstad. Inom promenadavtånd ligger även Sickla köpkvarter med dess utbud av affärer, restauranger, biograf, teater, apotek. Det finns gott om fritidsaktiviteter i området - skidbacke, utomhusbassäng, golfbana och eljusspår.
  Gångavstånd till Finn Malmgrens plan där det mesta finns - Konsum, apotek, blomaffär, restauranger, seven eleven, kemtvätt, m m. Där finns även T-bana som snabbt tar dig in till stan på 7 minuter.

  BUDGIVNING
  Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Ekonomi
 • Avgift
  3 870 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och vatten
 • Försäkring
  100 kr/mån
 • Hushållsström
  175 kr/mån
 • Bostadsrättstillägg
  75 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  350 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
Föreningen
 • Benämning
  Brf Ljuskällan.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Ljuskällan ligger på Mariestadsvägen 1-13, alldeles i kanten av Nackareservatet. Föreningen består av fem byggnader med 78 lägenheter och tre lokaler. Byggnaderna är uppförda 1942. Föreningen var Riksbyggens första bygge i Stockholm och den hette tidigare Stockholmshus nr 1.
  Föreningen innehar marken med tomträtt.

  Följande renoveringar har gjorts:
  - Kök- och badrumsstammar samt avloppsledningar under källargolv 1995
  - Elstigar 1995
  - Tak ses över varje år
  - Bergvärme 2009
  - Fasadrenovering 2012

  Kommande Renoveringar
  - Dränering
  - Entréer
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Det finns cykelförråd, tvättstuga,källarförråd samt matkällare. Föreningen har även en uppskattad grillplats som utnyttjas fritt av föreningensmedlemar.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn