Siktargatan 26
Siktargatan 26
Sandra Johansson, ansvarig mäklare i Uppsala & Knivsta
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Siktargatan 26


Industristaden/Kungsängen— Uppsala

Siktargatan 26


Kommande försäljning

Industristaden/Kungsängen— Uppsala

Välplanerad 3 rok med två balkonger

Ta chansen att förvärva en ljus och stilren 3 rok med dubbla balkonger, belägen i hjärtat av Kungsängen! Här bor du i ett optimalt läge oavsett om du söker närhet till centralstationen, stadskärnans puls eller naturens lugn. Lägenheten återfinns på andra våningen (med hiss från garageplan) och erbjuder genomgående väl tilltagna rum och ett generöst ljusinsläpp från stora fönster. En semiöppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en social yta som lämpar sig ypperligt för dig som gillar att bjuda hem familj och vänner på middag. Tack vare två balkonger i motsatta väderstreck kan välja om du vill njuta av solen eller skuggan under årets varmare månader och under våren får du från första parkett utsikt över när allén längst Siktargatan brister ut i ett hav av rosa blommor.

Detta stadsnära läge ger tillgång till härliga promenadstråk utmed Fyrisån och den vackra stadsparken. Följer du Fyrisån söderut i drygt 10 minuter lämnar du stadens larm och når det lugna naturreservatet Årike Fyris med rikt fågel- och djurliv. En kort promenad norröver tar dig i stället till stadskärnan med ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker och gym. Dessutom är det promenadavstånd till centralstationen, vilket gör detta till ett utmärkt läge för pendlaren. I Kungsängen återfinns matbutik, Mjölnarparken, Anna Petrus park samt flera förskolor. Inom gångavstånd når du även Studenternas IP där en mängd idrottsevenemang arrangeras. På sikt planeras byggnation av en stor grundskola och förskola i området som kommer att underlätta livspusslet för områdets barnfamiljer.


Boarea
81 kvm
Avgift
4 798 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 7 (Hiss finns)

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Kontakta Sandra för mer information kring Siktargatan 26.

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg
Rumsbeskrivning

01
Hall

Entré sker i en hall med utrymme för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Hallen ger en trivsam och övergripande vy över bostadens layout. Hallens ytskikt utgörs av ljusa väggar samt ett praktiskt klinkergolv som övergår i en tidlös ekparkett.


02
Kök

Ljust och välplanerat kök med stilren inredning från Marbodal och gott om utrymme för förvaring. Ovan den svarta laminatbänkskivan sitter en röd mosaik. Den maskinella utrustningen utgörs av induktionshäll, köksfläkt, inbyggd mikrovågsugn och varmluftsugn, kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Intill fönstret finns utrymme för en stor matplats. Kökets ytskikt utgörs av ekparkettgolv och ljusa väggar.


03
Vardagsrum

Vardagsrummet är beläget i anslutning till köket och rymmer en stor soffgrupp, mediabänk och bokhylla. Ett stort fönsterparti ger ett generöst ljusinsläpp och härifrån kan du från första parkett njuta av när träden utanför spricker ut i makalöst vacker rosa blom. Från vardagsrummet sker utgång till den ena av bostadens två balkonger. Liksom i köket består vardagsrummets ytskikt av ett ekparkettgolv och ljusa väggar.


04
Sovrum

Väl tilltaget sovrum belägen i lugnt läge mot bostadsrättsföreningens innergård. Rummets ytskikt utgörs av ekparkettgolv och ljust tapetserade väggar. Sovrummet rymmer en dubbelsäng ackompanjerat av sängbord. Gott om utrymme för förvaring erbjuds i en anslutande klädkammare.


05
Sovrum

Sovrum med trevlig utsikt mot den gröna innergården. Rummet ger utrymme för säng, skrivbord och byrå. Förvaringsmöjlighet erbjuds i en garderob och ett linneskåp. Rummet nyttjas idag som barnrum. Ytskikten består av målade väggar och ekparkettgolv.


06
WC/dusch

Ljust och stilrent våtutrymme som inretts med ett mörkgrått klinker med golvvärme (el) samt ett vitt kakel med en mörkgrå kakelpelare i duschutrymmet. Rummet är försett med duschhörna med välvda dörrar i klarglas, handfat med kommod, spegel med belysning samt en wc-stol. Vidare finns både tvättmaskin och torktumlare med praktisk avlastningsyta ovan. Förvaring erbjuds i två vägghängda skåp.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

81 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

2 av 7

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2008

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme och mekanisk frånluftsventilation


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

132 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

137 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-03-09

Besiktningsman

Jonas Holmberg, Riksbyggen Ek


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal avseende Telia Triple Play som inkluderar fiberbredband (100/100 Mbit/s), TV (paket Lagom) samt IP-telefoni (samtalskostnad tillkommer).


05
Balkong

Från vardagsrummet nås en balkong i nordostläge med trevlig morgonsol där du kan avnjuta frukosten eller morgonkaffet.


06
Balkong

Från bostadens största sovrum nås den andra balkongen, denna belägen mot bostadsrättsföreningens innergård. Balkongen vetter mot sydväst och badar i sol under stora delar av dagen.


07
Övriga upplåtna utrymmen

Förråden är upplåtna med nyttjanderätt.
Det har ej gått att få fram uppgift om hur balkongerna är upplåtna. Uppgift enligt bostadsrättsföreningen.

I bostadsrättsföreningens stadgar §32 framgår att "Bostadsrättshavaren skall på egen bekostnad hålla lägenheten jämte tillhörande utrymmen i gott skick. Detta gäller även marken, balkongen, terrassen och uteplatsen på gårdsbjälklag, om sådan ingår i upplåtelse."


08
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Bostadsrättsföreningarna Kungsängen 5, 6 och 7 har gemensamt parkeringsgarage varav Brf Kungsängen 6 disponerar 39 garageplatser varav 12 av dessa är försedda med laddstation för elbil. Avgiften för garageplats är 1000 kr/mån och för garageplats med elbilsladdning är den 1200 kr/mån plus avgift per förbrukad el. Kösystem tillämpas, för närvarande är alla platser uthyrda.


Ekonomi

01
Avgift

4 798 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I avgiften ingår varm- och kallvatten, värme, bostadsrättstillägg, TV, bredband och abonnemang för IP-telefoni.
Bostadsrättshavaren tecknar och bekostar eget abonnemang för hushållsel och hemförsäkring.

Försäkring

115 kr/mån

Hushållsström

400 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

515 kr/mån

Antal personer i hushållet

4

Kommentar driftskostnad

Observera att ovanstående kostnader är säljarens individuella kostnader.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

1,83482 %

Andel av årsavg.

Uppgiften saknas i föreningens register

Andelstal insats

1,83482%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-03-11.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Avgiftsförändringar

För närvarande finns inga beslut om avgiftsförändringar Avgiften höjdes med 4 % den 2024-01-01. Uppgiften kontrollerad 2024-03-27.


Föreningen

01
Benämning

Kungsängen 6.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Kungsängen 6 äger fastigheten Kungsängen 23:11. Föreningen består av 49 lägenheter (1-6 rok) med adresserna Siktargatan 26, 28, 30 och 32. Föreningen är delägare i två samfälligheter. Samfällighetsföreningen Väveriet 5-7 består av de tre bostadsrättsföreningarna Kungsängen 5,6 och 7 med ansvar för den gemensamma innergården och det gemensamma underliggande garaget mm. I den samfälligheten är andelen 0,35. Den andra samfällighetsföreningen, Torgets samfällighetsförening består av kvarterets alla 13 bostadsrättsföreningar med ansvar för stickgator och det centrala torget. I den samfälligheten är andelen 0,052.

Bostadsrättsföreningen har en egen hemsida: https://kungsangen6.wordpress.com/

Kommande renoveringar

För närvarande finns inga beslut om kommande större renoveringar. Uppgiften kontrollerad 2024-03-27.

Avgiftsförändringar

För närvarande finns inga beslut om avgiftsförändringar Avgiften höjdes med 4 % den 2024-01-01. Uppgiften kontrollerad 2024-03-27.

Gjorda renoveringar

2013: Målning gemensamma utrymmen och underhåll av hissar
2014: Spolning av avlopp och rengöring ventilation
2015: Montering duvskydd runt hela fastigheten
2017: Konvertering till LED-belysning i trapphus och rengöring av ventilationskanaler
2018: Målning av slussar och soprumsgolv samt spolning av avlopp
2021: Ventilationsrengöring
2022: Filterbyten och injustering ventilation

Övriga utrymmen i föreningen

I garaget finns cykelparkering. Varje bostadsrätt är av bostadsrättsföreningen anvisad ett källarförråd.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

744 529 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Enligt §7 i bostadsrättsföreningens stadgar framgår att "Årsavgiften avvägs så att den i förhållande till lägenhetens insats kommer att motsvara vad som belöper på lägenheten av föreningens kostnader, amorteringar och avsättningar i enligthet med §8". Andelstal insats framgår av lägenhetsförteckningen/mäklarbilden och uppgår till 1,83482%. Bostadsrättsföreningens nettoskuld uppgår till 40 577 759 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuld beräknas till 744 529 kr.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Uträkning av bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på uppgifter som hämtats från bostadsrättsföreningens årsredovisning för 2022.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 798 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I avgiften ingår varm- och kallvatten, värme, bostadsrättstillägg, TV, bredband och abonnemang för IP-telefoni.
Bostadsrättshavaren tecknar och bekostar eget abonnemang för hushållsel och hemförsäkring.
Försäkring
115 kr/mån
Hushållsström
400 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
515 kr/mån
Antal personer i hushållet
4
Kommentar driftskostnad
Observera att ovanstående kostnader är säljarens individuella kostnader.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
1,83482 %
Andel av årsavg.
Uppgiften saknas i föreningens register
Andelstal insats
1,83482%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-03-11.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Avgiftsförändringar
För närvarande finns inga beslut om avgiftsförändringar Avgiften höjdes med 4 % den 2024-01-01. Uppgiften kontrollerad 2024-03-27.

Området
Industristaden/Kungsängen i uppsala

Industristaden/Kungsängen

Kungsängen är en stadsdel omfattande södra delen av Uppsala centrum öster om Fyrisån samt ängarna söder om den gamla stadsgränsen. Kungsängarna, på södra sidan om Kungsängsleden, är ett naturreservat med sanka slåtterängar där ni kan se Upplands landskapsblomma, Kungsängsliljan och många fågelarter.


01
Fördelar med området
Lugnt Cykelbanor Motionsspår Tågstation Sportevenemang Barnvänligt Båtliv Utegym Tryggt Caféer Parker/Grönområden Crossfit Båthamn Bussar Restauranger

02
Kommunikation

I expansiva Kungsängen bor du med exemplariskt pendlarläge med kort promenadavstånd till Resecentrum och för den bilburne med närhet till E4:ans påfart. Resecentrum är Uppsalas kommunikationsknut för både tåg, länsbussar och stadsbussar. Goda bussförbindelser finns även längs med Kungsgatan direkt till Arlanda.


03
Fritid och friluftsliv

För barnfamiljen finns populära Anna Petrus park med aktivitetspark för både små och stora barn och grönskande Mjölnarparken. En gång- och cykelspång leder över till vackra Stadsparken med lekplatser, gräsytor, gula villan och fina oaser. Längs med Fyrisån finns vackra promenadstråk och bryggor för den som vill vila fötterna eller bara njuta av en picknick i den rogivande miljön eller varför inte bara jogga tur och retur till Vindbron, en sträcka på ca 5,5 km. Söker man en längre promenadsträcka går cykel- och gångvägar längs med Fyrisån ända ner till Sunnersta/Graneberg och Vårdsätra. Från Kronåsen och Sten Sturemonumentet kan ni följa vandringsleden Gula Stigen hela vägen ut till Skarholmen. I Stadsparken finns även Parksnäckan med sångevenemang vår- och sommartid.


04
Service

I närområdet finns flera gym, PT-studios, crossfit-anläggning, yogastudio, frisörer och apotek. En större mataffär, Willys, finns längs med Kungsgatan. Vid Samariterhemmets sjukhus finns bl a närakut. I Kungsängen bor du nära till Akademiska sjukhuset och Uppsala stadskärna med all service du kan tänka dig.


05
Skola och barnomsorg

Förskolor finns det flera utav, bl a Gudruns förskola, Åsiktens förskola, Årikets förskola, Kungsängsens förskola och Sten Stures förskola. Närmaste grundskolor är Vaksalaskolan (F-9), Almtunaskolan (F-6), Nannaskolan (6-9) och Katarinaskolan (6-9).


Använd kartan
X

Platser

Qing Tian Sushi

63 m


Mr.Agaa

76 m


Ristorante Bellissimo - Italiensk Restaurang Uppsala

78 m


Olympen Sushi Uppsala

81 m


Ds Fast Ab

225 m


Åsiktens Förskola

228 m


Årikets förskola

231 m


Kungsängens förskola

248 m


Kobtiva

428 m


Gunnars tillfälliga förskola

611 m


Aatobacco AB

711 m


ICA Vretgränd

794 m


Hemköp

949 m


ICA Supermarket Luthagens Livs

1,84 km


Uppsala Siktargatan

59 m


Uppsala Strandbodgatan

278 m


Uppsala Kungsängsesplanaden

378 m


Uppsala Centralstation

886 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Lokalt centrum
  375 m
  2 min
  2 min
  6 min
 • Tågstation
  Uppsala Centralstation
  886 m
  4 min
  5 min
  14 min
 • Hållplats
  Uppsala Siktargatan
  59 m
  1 min
  1 min
  1 min
 • Sjö
  750 m
  5 min
  4 min
  12 min
 • Vatten
  283 m
  2 min
  3 min
  9 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sandra!

Sandra Johansson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.