Strandängsvägen 6
Strandängsvägen 6
Helena Zetterberg, ansvarig mäklare i Härnösand
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Helena Zetterberg

Ansvarig mäklare

Till salu

Strandängsvägen 6

Pris

320 000 kr


Pris

320 000 krLövudden— Härnösand— Nyproduktion

Strandängsvägen 6


Till salu
Pris
320 000 kr

Tillhör projekt Strandängsvägen
Lövudden— Härnösand— Nyproduktion

Vill du bygga ditt eget drömhus - tomter till salu!

Varmt välkommen till Strandängsvägen som ligger på Lövudden strax söder om Härnösands centrum. Här bor du i ett lugnt barnvänligt område med direkt närhet till havet, naturen och centrum. Det finns totalt 16 nya villatomter till försäljning. Här får man bygga enplansvillor, med en byggrätt på 200 kvm och 50 kvm garage. På några av tomterna är det lämpligt att bygga suterrängvåning. Längtar du att få komma hem efter jobbet och slå dig ner på altanen med utsikt över Södra Sundet? Eller gå ner till vattnet och fiska, grilla, umgås med familjen eller ta en båttur? Då är detta området för dig!

Tomterna ligger i ett fint naturområde som ger stora möjligheter till friluftsliv. Området ligger med bara några minuters cykelväg in till centrala stan, barnomsorg, skolor och affärer, liksom Härnösands Central med tåg- och bussförbindelser. Lövuddens båtklubb finns i området. Tomterna är mellan 909 - 1 117 kvm stora.

Är du intresserad? Kontakta mig så får du veta mer!
Hälsningar Helena


Pris
320 000 kr
Tomtarea
951 kvm
Upplåtelseform
Äganderätt
Fastigh.bet
HÄRNÖSAND LÖVUDDEN 1:114

Mäklarhuset Härnösand

Kontakta Helena eller Lina för mer information kring Strandängsvägen 6.

Ekonomiska tjänster

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.Fakta

01
Beskrivning
Tomtarea

951 kvm

Fastighetsbeteckning

HÄRNÖSAND LÖVUDDEN 1:114


02
Byggnadssätt
Byggrätt, anslutningar mm

Byggrätt för envåningshus på 200 kvm och 50 kvm garage. För några av tomterna på ovansidan vägen kan det finnas möjligt att bygga en suterrängvåning.

Kommunalt vatten och avlopp finns i området. Anslutningsavgift för vatten och avlopp erläggs av blivande fastighetsägare till Härnösands Energi och Miljö AB (HEMAB) enligt vid varje tidpunkt gällande taxa. För mer information om vatten- och avloppsanslutning se HEMABs hemsida, www.hemab.se/bli kund/elanslutning eller skicka e-post till info@hemab.se

HEMAB äger också elnätet på Lövudden. För anslutning till elnätet kontaktas HEMABs kundtjänst på 0611-55 75 00. Elanslutningsavgift tillkommer för varje fastighet. Se HEMABs hemsida för aktuell anslutningskostnad.

Är man intresserad av fiber så är Servanet nätägare i området och för anslutningsavgifter, se deras hemsida www.servanet.se.


03
Tomt/Servitut
Tomtarea

951 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Totalareal

951 kvm

Planbestämmelser

Lövudden, gådeå 4:32 m Fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 19920113)


04
Övrigt

VAD FÅR DU BYGGA:
Planbestämmelser i stora drag:
• Tillåtet att bygga friliggande hus med 1 våning.
• Största tillåtna byggnadsarea per fastighet är 250 kvm, varav 200 kvm för bostadshus och 50 kvm för förråd/garage.
• Vind får inte inredas.
• Sluttnings-/suterrängvåning anordnas där det byggnadsnämnden prövar det lämpligt.
• Högsta tillåtna byggnadshöjd är 3,5 m för en enplansvilla och 4,6 m för hus med sluttningsvåning.
• Största tillåtna taklutningen är 14 grader.

BYGGLOV:
För att uppföra ett bostadshus med garage krävs bygglov. Ansökan om bygglov skickas till bygglovsavdelningen på Samhällsförvaltningen vid Härnösands Kommun. Handläggningstiden för ett bygglov är cirka 10 veckor från att kompletta bygglovshandlingar lämnats in.

KÖPET AV TOMTEN:
• När du valt en tomt undertecknas ett köpekontrakt mellan dig och kommunen. Vid undertecknande av köpekontrakt ska köparen erlägga en handpenning på 22 150 kr. Om köparen väljer att inte fullfölja affären har kommunen rätt att behålla handpenningen.
• När köpekontraktet är undertecknat har köparen 6 månader på sig att projektera husbyggnationen och erhålla bygglov. När köparen kan uppvisa ett lagakraftvunnet bygglov betalas slutlikviden för tomten och ett köpebrev upprättas.
• I köpekontraktet för tomterna ställer Härnösands kommun krav på att bygglov ska beviljas inom 6 månader från att köpekontraktet undertecknats. Om detta krav inte uppfylls återgår köpet till kommunen som har rätt att förmedla tomten vidare. Köparen är dessutom skyldig att inom 2 år från att bygglovet vunnit laga kraft påbörja byggnationen av ett bostadshus på fastigheten. I det fall byggnationen inte påbörjas inom denna tid eller att tomten säljs vidare innan bostadshuset är uppfört på tomten, har kommunen rätt att förelägga om ett vite på 200 000 kr. Med påbörjad byggnation menas att grundläggningen för byggnaden står klar.

LAGFART:
Med köpehandlingarna till grund söker köparen sedan lagfart på fastigheten. Denna ansökan ska ske inom 3 månader från det att köpet har slutförts.

ÖVRIGT:
• Inom området planeras ett område med gruppbebyggda hus.
• Tomterna är för närvarande taxerade i enhet 498 - övrig mark.

KOMMUNIKATIONER I OMRÅDET:
• 1 km till förskola och F-6 skola
• 3 km till högstadieskolan Wendela Hellman
• 2 km till centrum
• 75-200 meter till havet
• 300 meter till busshållplats
• 40 min till Sundsvall och Kramfors
• 100 meter till lekplats
• 2 km till mataffär


Ekonomi

01
Markvärde

0 kr

Upplåtelseform

Äganderätt


Dokument

Ekonomi
Markvärde
0 kr
Upplåtelseform
Äganderätt

Området
Lövudden i härnösand

Lövudden

Lövudden ligger naturskönt ett stenkast från Södra Sundet. I det omgivande naturområdet finns bland annat naturstig, grillplatser, solsoffor, labyrint, hängmattor och enklare lekutrustning. Området har också kulturhistoriska värden. 1903-1950 låg Lövuddens ångsåg i området och sysselsatte som mest ungefär 60 personer. Byggnaderna revs 1960, men rester av ångsågen finns fortfarande kvar.

Lövudden är ett populärt område med mestadels villor, radhus och flerfamiljshus. I absolut närhet till bostadsområdet finns fina strövområden i bär- och svampskog. Nära är det också till livsmedelsaffär, bensinmack, bageri och pizzeria. Nära ligger också Gådeån där det finns möjligheten att fiska om man är intresserad. Lövudden ligger 2,5 km ifrån centrum.


01
Fördelar med området
Fiske Cykelbanor Barnvänligt Hundvänligt Bussar Lätt att parkera bilen Lugnt Parker/Grönområden Tryggt Växande område Båtliv

02
Förskola och skolor

Det är gångavstånd till Solenskolan som är en låg- och mellanstadieskola samt till flera förskolor. Närmsta högstadieskola är Wendela Hellmanskolan och där går cirka 500 elever från årskurs 7 till 9. Skolan ligger på Murberget, ungefär fyra kilometer från Lövudden.


03
Sport och fritid

I området finns en fotbollsplan och ett par lekplatser. Området erbjuder närhet till skog med fina skogsstigar och rikligt med svamp och bär. Naturen kring Gådeådalen är rikt, tilltalande naturområde med höga estetiska och rekreationsmässiga kvaliteter. Dalen består av lummig lövskog och lövsnår med mycket tilltalande och i landskapet ovanlig naturmiljö som för tankarna till sydligare breddgrader.


04
Kommunikation

Från Lövudden har kan du enkelt ta dig in till centrum med hjälp av buss, bil, cykel eller promenad. Buss nr 502 och 590 trafikerar området med regelbundna turer. Det finns cykelväg hela vägen till centrum. Till centrum är det cirka 2,5 kilometer.


05
Närområde

Sparrudden är ett naturskönt utflyktsmål i Härnösand vid Gådeån utlopp där det finns ett fågeltorn, vindskydd och grillplats - ett perfekt ställe för en trevlig utflykt! Genom en del av Lövudden går Gådeåleden som är ett fint strövområde/utflyktsmål, området omfattar en promenadslinga på 5,5 km via bland annat Haga, Sparrudden och Gådeån. Området har mycket att erbjuda vad gäller natur, kultur och friluftsliv.


Använd kartan
X

Platser

Vårsta Restaurang

769 m


Saqqara Restaurang

1,18 km


Minikrogen

1,68 km


Restaurang Sara Simhallen

1,8 km


Pizzeria Pinocchio i Härnösand

1,87 km


Semret 2

908 m


Kullens förskola

980 m


Solens förskola

1,01 km


Solenskolan

1,01 km


Orrens förskola

1,17 km


Hemköp Härnösand

2,04 km


ICA Maxi Stormarknad Härnösand

2,26 km


Härno kiosk & tobak

2,27 km


Härnösand E4 Olof Högbergsgata

189 m


Härnösand Klefbomsvägen

245 m


Härnösand Olof Högbergsgatan

331 m


Härnösand Hagagatan

348 m


Härnösand Roslingsvägen

438 m


Härnösand station

2,09 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Härnösand station
  2,09 km
  5 min
  9 min
  35 min
 • Hållplats
  Härnösand E4 Olof Högbergsgata
  189 m
  1 min
  2 min
  5 min
 • Hav
  170 m
  1 min
  1 min
  1 min
 • Sjö
  966 m
  8 min
  17 min
  58 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Helena eller Lina!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.