Sevärdheter & utflykter

Spanien och Costa del Sol har i årtionden attraherat människor från stora delar av världen. Förutom det utmärkta milda klimatet, 320 soldagar per år i genomsnitt, erbjuder solkusten en rik historia, massor av kultur och natur, gastronomi i världsklass och möjlighet till ett stort utbud av sport- och friluftsaktiviteter.

Madrid

Ta höghastighetståget från Málaga och njut av 2 ½-timmas trivsam resa de 620 kilometrarna från city till city. Ett tåg i timman i båda riktningarna och dubbelspår gör punktligheten fantastisk. Madrid är en bubblande storstad med mycket energi. Mängder av fascinerande arkitektur, över 30 teatrar inne i stan och massor av museer och promenadstråk. Madrid har flest parkkilometer per invånare av alla storstäder i Europa och det är en mycket promenadvänlig stad dit man gärna återvänder. 29.000 barer och restauranger borgar för att alla får sitt lystmäte. Här finns det bästa från alla delar av Spanien, utbudet är enormt.

Sevilla

Bara ett par timmar bort finns ståtliga och stolta Sevilla, den stora staden med otaliga sevärdheter och puls. Sevilla delas av floden Guadalquivir och de många broarna gör att man enkelt kan ta sig mellan olika stadsdelar. I de historiska delarna hittar man judiska, arabiska och gotiska kvarter och de många torgen skapar en magisk atmosfär. Utsikten från La Giralda ett måste. Vattenparken ”Isla Mágica” ligger i världsutställningsområdet från 1992. Definitivt värt ett besök.

Granada

En dryg timma från Málaga ligger en annan av Andalusiens kulturskatter, majestätiskt omgärdad av närbelägna Sierra Nevada. En vibrerande storstad med lättsam och öppen atmosfär, präglad av de många studenterna. En berömd tapaskultur och arvet från morerna finns ständigt närvarande. Alhambra och de arabiska trädgårdarna Generalife är ett måste. Tänk på att boka biljett.

Córdoba

Den historiska staden var Europas största under 1000-talet (300.000 invånare) och är marginellt större idag. Historiska Córdoba nås med bil eller snabbtåg på en timma från Málaga. Historiens vingslag känns överallt och pelarsalen har bidragit till stadens status som världsarvsstad. Den böljande naturen kring Córdoba utgörs av milsvida olivlundar. Olivoljor från Córdoba tillhör premiumsegmentet.

Cádiz

Många hävdar att historiska Cádiz är Europas äldsta stad. Den ligger vackert på en halvö ute i Atlanten, på södra sidan finns den 6 kilometer långa Victoriastranden och på nordsidan en stor hamn. Cádiz har i många hundra år varit en viktig hamn- och handelsstad. I den historiska stadsdelen, längst ut på udden, finns ett 100-tal kyrktorn och många mysiga torg och konstitutionella byggnader. Den årliga karnevalen i februari är originell och fylld av kultur och tradition. Mängder av besökare och världsstatus.

Ronda

Bara resan de 50 kilometerna från San Pedro Alcántara till Ronda är ett kapital för sig. En hisnande upplevelse med massor av vacker natur på vägen. Ta gärna en avstickare till någon av de vackra vita byarna Pujerra, Parauta eller Igualeja på vägen upp eller ner. Ronda är fyllt av historia och tradition och här finns Spaniens äldsta tjurfäktningsarena. Den berömda bron med hundratals meter djup skreva delar gamla och nya staden. Bara några mil från Ronda ligger Sierra Grazalema, ett naturskönt område som har mest årsnederbörd i hela Spanien. Otroligt men sant!

Tarifa och Costa de la Luz

Europas sydligaste punkt är också surfarnas mecka. Gamla stan i Tarifa omgärdas av en tusenårig ringmur och här trängs mängder av trendiga butiker och stylade barer och caféer i de trånga gränderna. Många surfare har blivit kvar i Tarifa och en trendig, elegant hippieatmosfär skapar unik stämning i staden.

Kusten norrut är fantastisk och solnedgångarna ger ett magiskt sken. Därför kallas kuststräckan mellan Tarifa och Cadiz för Costa de la Luz, ljusets kust. Det gamla fiskelägret Bolonia med sina arkeologiska utgrävningar är värt ett besök, liksom förföriska kustbyn Zahara de los Atunes. Den lilla byn med så mycket smak. Gyllengula långgrunda stränder och ett gastronomiskt utbud som är imponerande. Dessutom starka traditioner av Flamenco på många av byns barer. Bara någon mil från Zaraha ligger Caños de Meca, vågsurfingparadiset med trendig hippieatmosfär. Ligger strax norr om Cabo Trafalgar, där det berömda slaget vid Trafalgar utkämpades mellan Lord Nelsons brittiska flotta och den spanska armadan.

En kort bit in från kusten ligger spektakulära Vejer de la Frontera på ett berg. En liten by med mycket smak och atmosfär. Området kring Vejer är mycket bördigt och det finns många trevliga småbyar i omgivningarna.

Jerez och Sherryområdet

Några mil från Cadiz och in i landet ligger Jerez, omgärdat av kullar med druvodlingar. Det vackra landskapet är en fröjd för ögat och klimatet med varma somrar och kyligare vintrar är perfekt för vindruvorna. Inne i Jerez finns massor av bodegor och den speciella Solerametoden för framställning av vin har månghundraåriga anor. Besök några bodegor och prova olika varianter av sherry; torra, halvtorra, söta och olika lagringstider. I området framställs också rom och brandy, de allra främsta dyrgripar som lagras i många år. Som kombination till storstaden Jerez rekommenderar vi utflykter till närbelägna sherrystäderna Sanlúcar de Barrameda och Puerto de Santamaria. Två mycket trevliga städer.

Sierra de las Nieves

Bara 25 kilometer norr om Marbella börjar naturparken Sierra de la Nieves. 7 kommuner utgör området som är känt för sina små vita byar, långa hantverkstraditioner, fantastiska utbud av färsk frukt, grönsaker, ost och kött, samt vackra natur med berg, dalar och vandringsleder. Flera företag anordnar vandringar, klättring och forsklättring med spansk eller engelsk guide. Lättillgängligt och balsam för själen!

Gibraltar

Den imponerade klippan kan beskådas från stora delar av kusten och nationstillhörigheten har länge varit ett trätoämne mellan Spanien och England. Bara en timma från Marbella hamnar man i brittiskt territorium och kan handla taxfree, samt beskåda de berömda gibraltaraporna en bit upp på berget. En klassisk turistattraktion. Räkna med att det kan vara en del köer för att köra in och ut från Gibraltar.

Aktuella försäljningar
Visa alla 89
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Nyproduktion