Välkommen till din mäklare i Marbella

Avgifter i samband med köpet

Mäklarhuset Marbella

NOTARIEKOSTNADER

Notarien är den som legaliserar köpet och fastställer transaktionsvärdet. Kostnaderna för beviljande av lagfart betalas av köparen. Notarien tar en fast tariff och denna är beroende av det officiella skattemässiga värdet på fastigheten. Ungefär 0,5 % av köpeskillingen.

REGISTRERINGSAVGIFTER (INSKRIVNINGSAVGIFT)

Fastigheten skrivs in i både statligt och kommunalt fastighetsregister. Kostnaden för detta är beroende av fastighetens taxeringsvärde och utgör ungefär 0,5 %. Betalas av köparen.

JURIDISKA KOSTNADER

För att undersöka fastigheten juridiskt och upprätta ett privat köpekontrakt, är det klokt att ta hjälp av juridisk expertis. Mäklarhuset hjälper till med detta och kostnaden för advokat brukar normalt uppgå till 1 % av köpeskillingen plus IVA (21 %).

KOSTNAD FÖR TEKNISK BESIKTNINGSMAN

Att göra en grundlig besiktning av fastigheten är klokt och görs bäst av en teknisk arkitekt som är licensierad och medlem av COAAT, sammanslutningen av tekniska arkitekter i provinsen Málaga. Mäklarhuset har kontakt med flera oberoende tekniska arkitekter. I samband med nybyggen eller större ombyggnationer tar denne % på byggnadsvärde, men i samband med besiktningar brukar avgiften vara fast. Räkna med 350 euro plus IVA (21 %).

ANSLUTNINGSAVGIFTER

Beroende på leverantör kan det tillkomma avgifter för anslutning och inkoppling av vatten, el, gas telefoni och alarm. Gällande installation av alarm har vi goda kunskaper om vilka larmbolag som fungerar bäst i olika områden. Högre kostnad vid nybyggnation och oftast mindre summor vid normala ägarbyten.

Aktuella försäljningar

Visa alla 79
Tidigare försäljningar

Visa fler
Våra mäklare & medarbetare