Järngatan 14

Järngatan 14

Slutpris

3 125 000 kr


Högasten— Helsingborg

Järngatan 14


Slutpris
3 125 000 kr

Högasten— Helsingborg

Engelskt radhus på Miatorp med fantastisk trädgård!

Nu har vi nöjet att presentera detta charmiga och mysiga engelska radhus som äntligen kan bli ert. Radhusen är otroligt eftertraktade och populära vilket man kan förstå med all charm och tidstypiska detaljer från bebyggelsen 1929.

Historian bakom hur de engelska radhusen eller som de då kallades "Kopparverkets radhus" blev till genom att en direktör för bolaget Reymersholm vid namn N. P. Mathiasson följde radhusutvecklingen i Europa och bestämde sig för att resa till Holland för att studera närmre på ett nytt trädgårdsstadsområde i Vreewyk. Han tog med sig stadsarkitekten Mauritz S:son Claes som efter denna resa även är känd för att ha ritat ett engelskt radhus område på Tågaborg och stadsingenjör Sigfrid Ewald som hade en förkärlek och som var väldigt inspirerad av dessa trädgårdsstäder. Filosofin de utgick efter var att bevara skogsmiljön och skapa stora innergårdar som släpper in mycket ljus.

Här bor man i ett naturskönt område där tallskogsleden mellan Planteringen och Råå går. Ett område med väldigt god service och kommunikation med en busshållsplats utanför och ett flertal parkeringsplatser längs gatorna som gör det smidigt att ta sig runt. Råå strand ligger enbart ett cykelavstånd/promenadavstånd iväg, perfekt på sommaren att ta cykeln för att svalka sig. I närheten finns skolor och livsmedelsbutiker, ett komplett boende beläget i ett trevligt och lugnt område.


Boarea/biarea
75/45 kvm
Driftkostnad
27 800 kr/år
Tomtarea
247 kvm
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Såld
2022-01-13

Mäklarhuset Helsingborg

Denna radhus på Järngatan såldes av oss 2022-01-13. Se alla våra försäljningar i Helsingborg samt även på Järngatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.