Guider & Tips

Homestyling - Skapa rätta känslan för en lyckad försäljning

Anna-Carin Fihn, inredningsstylist på Residence Styling delar med sig av sina bästa knep för att få bättre pris på bostaden vid en försäljning. Homestyling handlar om att lyfta fram de bästa egenskaperna i din bostad för att göra den så attraktiv som möjligt på marknaden.

Genom att rensa bort, flytta om och skapa en tilltalande miljö, lyfter du fram de bästa sidorna och exponerar din bostad på bästa sätt. En homestyling flyttar fokus från dina behov här och nu till köparens drömmar och visioner om hur det kan bli. Här är hennes bästa tips på hur man kan tänka rum för rum.

Hall och entré

En välkomnande entré betyder mycket. Här möter spekulanterna din bostad för första gången. Rensa bort de flesta skor och ytterplagg men spara gärna en jacka och ett par fina skor till fotograferingen. Finns en hallbyrå/bord så töm det och ställ någon blombukett och något vackert objekt som t.ex. en ljusstake på det. En spegel förstorar och är ofta den enda väggdekoration som behövs.

Behöver du hjälp med homestyling? Anlita ett proffs via Dorunner.

Badrum

Plocka bort hygienartiklar, papperskorgen och tvättkorgen. Använd textil för att färgsätta, gärna med nyköpta handdukar och fina stämningsförhöjare som växter, levande ljus, vackra flaskor och korgar. Investera i ett nytt fräscht duschdraperi och ny badrumsmatta.

Kök

Köket skall kännas ombonat, inspirerande, rent och snyggt. Skapa matlagningsmiljö vid spisen med fina flaskor av olja och vinäger. Grönsaker upplagda på ett fat. Ställ fram någon fin kokbok och lite snygga burkar i stilleben. Färska örter i krukor är också alltid trevligt. Att lämna in gamla, slitna köksluckor på lackning gör stor skillnad men kostar lite. Även nya handtag på skåp och lådor ger köket ett stort lyft.

Vardagsrum

Prioritera tid och kraft på att få undan stora och skrymmande möbler. Böcker ger ett rum karaktär, står bokhyllan kvar se till att böckerna står prydligt i framkant. Ett snyggt piffat sideboard, en liten lampa, några vackra böcker, en blomma och några fina favoritsaker skapar genast hemtrevnad och något levande vackert att vila ögonen på. Komplettera soffan med fina kuddar och plädar.

Sovrum

Skapa ett inbjudande sovrum genom att hålla det så neutralt som möjligt. Välj neutrala färger på överkast, gardiner och mattor. Men välj gärna en accentfärg på kuddarna och låt det gå igen i vaser, ljus och prydnader.

Barn- och tonårsrum

Barnrum få gärna inredas med både färg och fantasi. Stuva undan de flesta leksakerna, men spara de finaste och dekorera med.

Trädgård och balkong

Fram med kuddar, plädar, ljuslyktor, växter och få det att se inbjudande ut. Gärna en matta eller trätrall om du har en balkong. Ser du ingen grönska från balkongen så är det desto viktigare att ta i med växter i krukorna. Bor du i hus så se till att spekulanterna får ett riktigt bra första intryck genom att snygga upp ordentligt utanför huset. Ställ soptunnan snyggt, alternativt dölj den helt. Plantera blommor i fina krukor, rensa rabatterna, kör bort bilen. Klipp gräsmattan, klipp häcken och snygga till buskarna. Tvätta fönster. Sopa bort löv och annat skräp.

Garage och förråd

Bär du bort flyttlådor och möbler från bostadsrummen och ställer i garage eller förrådsutrymmen så tänk på att inte stapla dem för högt. Undvik att placera dem så de hindrar köparna från att röra sig fritt.Idag är homestaging ett naturligt steg i försäljningsprocessen och de flesta mäklare samarbetar med en homestylingfirma som du som säljare kan anlita för att få hjälp med din bostad inför fotografering och visning vid försäljningen. Har du ont om tid och tvivlar på att du kommer hinna göra allt själv kan det finnas all anledning att ta hjälp av en homestylingkonsult. Ibland kan det behövas en professionell blick som ser bostaden med andra ögon och för att få fram hemmets fulla potential.

Relaterat

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.