Guider & Tips

Så fixar du höstens mysigaste uteplats!

Det börjar bli mörkare, kyligare och lite ruggigare ute. Men än är inte uterumssäsongen över! Förläng sensommaren med smarta elprylar som både är snygga och ger hög mysfaktor. Gör balkongen eller uterummet till höstens samlingsplats med 6 smarta tips från Göta Energi!

Ljusslingor

Ljusslingor gör det enkelt att få en jämn och behaglig belysning på din uteplats. Många produkter på marknaden klarar även minusgrader och kan därför med fördel hänga kvar fram till jul. Väljer du LED-lampor drar ljusslingan minimalt med el och kostar bara några kronor i månaden även om den lyser dygnet runt.

Infravärme

Tycker du om att stanna ute sent? Då kan infravärme vara bra att installera. En värmare kostar runt 5 kronor/timme att ha igång. Installera den en bit ut under taket för bästa effekt. Och addera gärna en timer, ifall du skulle glömma att stänga av den vid läggdags.

Behöver du hjälp av en elektriker? Anlita ett proffs via Dorunner.

Solcellslampor

Slipp onödiga sladdar och dra samtidigt ner på energikostnaden. Solcellslampor laddas upp av dagsljus och tänds när det börjar skymma. Det finns en rad olika alternativ för såväl rabatten, balkongräcket eller som dekorativa figurer. Priset för solcellslampor varierar från under 50 kronor till några hundra.  

Elgrill

Självklart kan man grilla året om! Och att grilla på el är enkelt. Koppla in sladden i ett jordat eluttag, så sker uppvärmningen på ett par minuter. Dessutom är elgrillen inte speciellt dyr i drift. När du startar grillen förbrukar den i genomsnitt 2 kWh i timmen, vilket motsvarar ca 3 kronor.

Golvvärme i uterummet

Planerar du att njuta av uterummet året runt är golvvärme ett hett tips. Det gör det behagligt för bara fötter att tassa omkring. Driftkostnaden för vattenburen golvvärme är upp till 75 procent lägre än med direktverkande, elektriska slingor. Så för att spara på energin är det förstnämnda alternativet att föredra. 

Elektrisk värmefilt

En riktig vinnare i utemyset är värmefilten. Det finns mängder av alternativ att välja mellan. Som t ex en nackkudde, klassisk filt, eller varför inte prova den som ser ut som ett fotbad? Priserna ligger runt ett par hundra kronor men varierar beroende på varumärke och produkt.

Få billig el och 300 kr att handla för

Genom vårt partnerskap kan du ta del av ett unikt erbjudande som ger dig ett väldigt förmånligt elavtal, och en värdecheck på 300 kr att handla mat för. Läs mer och ta del av erbjudandet här!

Tryggheten i det enkla valet
Som Sveriges största utmanare på elmarknaden kan du njuta av tryggheten i att ha gjort rätt val. Våra kunder är prismedvetna och värderar elavtal till låga priser som passar deras behov. Det har gjort att vi under de senaste fem åren varit Sveriges snabbast växande elbolag. Välkommen du också.   

Relaterat