Nytt hem

Stjärnmäklaren: Så kan säljare bli vinnare – på en marknad i förändring

Många som ska sälja sitt boende frågar sig samma sak: Är det bäst att sälja nu eller är det bättre att vänta? Att tajma sin bostadsförsäljning är svårt – men det finns sätt för säljare att öka sina chanser att träffa rätt.

– Förberedda säljare kan ha en stor fördel på marknaden, säger fastighetsmäklaren Filip Ullhag på Mäklarhuset Stockholms Innerstad.

Ett bra försäljningsläge kan snabbt uppstå. Grannen kan precis ha sålt sin bostad med flera budgivare som inte fick köpa, eller så kan bostadsmarknaden plötsligt vända uppåt. I dessa fall är det viktigt att vara redo och ha allt det praktiska klart.
– Om ett bra läge uppstår på marknaden, är det en stor fördel för säljare att kunna göra sin bostad tillgänglig direkt, och då bör fotografering, annons och värdering vara klart, säger Filip Ullhag. Det är väldigt effektivt för mig att skicka en länk till budgivare 2 som snubblade på målsnöret på grannlägenheten.

Samma princip gäller om drömbostaden skulle dyka upp. Då är det en trygghet att ha förberett försäljningen av sin nuvarande bostad, så att drömboendet inte rinner en mellan fingrarna.
– Säljare har alltid nytta av att försöka tänka två, tre steg framåt i processen. Då kommer man kunna hantera oförutsedda saker och vända dem till sin fördel. Genom att förbereda försäljningen säkerställer du också att agera på samma marknad som du köper i. Ingen vill köpa på toppen och sälja på botten. 

Stjärnmäklaren: Väldigt effektivt sätt för säljare att tackla marknaden

Det krävs inte heller timmar av lång planering för att vara redo. Med hjälp av Mäklarhuset kan hela försäljningen förberedas. Allt praktiskt görs klart i god tid före försäljningen och det kostar inte en krona förrän bostaden faktiskt är såld. Då sker betalningen i form av ett normalt mäklararvode. Om bostaden inte läggs ut för försäljning, kostar det inte heller något.
– Detta är ett väldigt effektivt sätt för säljare som vill anpassa sig efter var marknaden är på väg. Annonsen kan ligga som förberedd i både veckor, månader och ibland upp mot ett år, säger Filip Ullhag.

Fem steg – så kan säljare bli vinnare på en osäker bostadsmarknad

Det går även snabbt för framtida säljare att bli förberedda. I Mäklarhusets tjänst Förberedd ingår:

  • Värdering av bostaden. Säljaren får en uppfattning om vilket pris bostaden kan säljas för, och kan då även avgöra vad en ny bostad kan kosta.

  • Säljaren får en genomgång av försäljningsprocessen och Mäklarhusets tjänst.

  • Mäklaren fotograferar bostaden och sammanställer en objektsbeskrivning. Vi förbereder även den kommande försäljningen och kan, utan tidspress, ta fram attraktiva bilder, planritningar och en god dokumentation av bostaden.

  • Säljaren får rådgivning om både köp och försäljning. Om en säljare förbereder sin försäljning, ges även möjlighet till kontakt med en personlig bolånespecialist på SBAB. De erbjuder också förmånliga villkor för lån och handpenningslån. Självklart fungerar Mäklarhuset som rådgivare om du undrar över något.

  • Försäljningen sätts igång snabbt och enkelt när säljaren, i samråd med mäklaren, tycker att läget är rätt. Bostaden är redo att läggas ut till försäljning så snart du har hittat ditt nya hem eller så kanske en köpare redan finns i vårt stora spekulantregister.


Filip Ullhag, fastighetsmäklare
Mäklarhuset Stockholms Innerstad

Relaterat

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.