Hemkunskap

Spara energi och sänk din elkostnad med dessa 5 tips

Med vintern kommer snöbollskrig, mysiga stunder med te i soffan – och en ökad elförbrukning med höga elkostnader. Ditt hem kan bli en energibov i vinter, så se till att energisäkra ditt hus nu. Spara energi och sänk din elkostnad med 5 tips från vår samarbetspartner Göta Energi.

  • Sänk värmen i rum som du inte använder så ofta, eller stäng av värmen helt, och stäng dörren när du går ut ur rummet. Att sänka värmen med en grad minskar energianvändningen med fem procent.
  • Koka upp vatten i vattenkokare istället för på spisen när du ska göra dig en värmande kopp te eller laga din favoritpasta.
  • Så mycket som 35% av värmen försvinner ut genom fönster och dörrar, så se till att täta med nya lister om det drar kallt. När du vädrar, låt fönstren stå på vid gavel under en kort stund. Det sparar mer energi än att vädra med en smal springa under längre tid.
  • Står soffan framför elementet? Möblera om och låt värmen från elementen sprida sig fritt i rummet.
  • Dra undan gardinerna på dagen och låt solstrålarna värma upp ditt hem. På kvällen kan du dra för gardinerna igen och på så sätt använda gardinerna som ett skydd som hindrar värme från att sippra ut.

Få billig el och 300 kr att handla för

Genom vårt partnerskap kan du ta del av ett unikt erbjudande som ger dig ett väldigt förmånligt elavtal, och en värdecheck på 300 kr att handla mat för. Läs mer och ta del av erbjudandet här!

Sveriges största utmanare

Tack vare våra prismedvetna kunder är vi nu Sveriges största utmanare på elmarknaden. Våra elavtal till låga priser har anpassats efter kundernas behov, och gjort att vi vuxit mest i hela Sverige under de senaste fem åren. Det gör att du som kund hos oss kan njuta av tryggheten i att ha gjort rätt val. Välkommen du också.

Relaterat