Guider & Tips

Tipset som kan öka värdet på hemmet – med miljoner.

Fastighetsmäklaren Filip Ullhag som arbetar på Mäklarhusets kontor på Kungsholmen delar med sig av ett litet knep som kan vara bra att tänka på inför en försäljning.

– En kund köpte en stor lägenhet med 2,5 rum på 87 kvm för fyra miljoner och sålde den för 6,3 miljoner efter bara 9 månader, säger Filip.

– Ett litet knep som kan vara bra att tänka på inför en försäljning är att försöka få till ett extra rum i lägenheten om det finns plats för det, säger Filip.

– Prisskillnaden för en tvåa på 44 kvadratmeter eller en etta på 44 kvadrat kan vara stor – och det är antal rum per kvadratmeter som avgör. Det är rummen man vill åt, säger Filip Ullhag.

Behöver du hitta en hantverkare för att kunna göra om din tvåa till trea? Anlita ett proffs via Dorunner.

De lägenheter som går för högst pris per kvadratmeter menar han är små ettor eller små tvåor. – Om man har ett stort kök är det bättre att dela av och göra om till en mini-tvåa i stället för en stor etta – det kan öka värdet med uppåt 10 000 kronor per kvadratmeter, säger Filip.

Han berättar om en av hans kunder som köpte en lägenhet med 2,5 rum på 87 kvadratmeter för fyra miljoner kronor.

– Han gjorde om den till en fyra och sålde den för 6,3 miljoner efter bara nio månader. Han la väl ner 400 000 kronor på den på ombyggnadskostnad men gjorde en rejäl vinst, säger Filip.

Även om man inte ska sälja precis i stunden, eller kanske inte ens bestämt sig för att sälja än, menar Filip att det kan vara en god idé att ta hem en mäklare som kan titta på bostaden.

– Under värderingen av bostaden kan vi ge tips om vad säljaren kan göra för att öka värdet på bostaden och då kan det vara bra att vara ute i god tid om man exempelvis ska sätta upp en vägg eller måla om, säger Filip Ullhag.

Obs, det är inte lägenheten på bilden som såldes för 6,3 miljoner.

 

Vill du boka en kostnadsfri värdering av din bostad kan du göra det här.

Relaterat

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.