Årliga skatter och avgifter

KOMMUNAL FASTIGHETSSKATT (IBI) OCH STATLIG SKATT

Den årliga kommunala fastighetsskatten baseras på fastighetens skattemässiga värde. Smidigt att betala med automatisk överföring via en spansk bank. Advokaten hjälper till med detta. Den kommunala fastighetsskatten brukar för en lägenhet på 100 m2 ligga på runt 800 euro/år. Den statliga skatten brukar ungefär uppgå till hälften av den kommunala skatten.

SOPHÄMTNINGSAVGIFT (BASURA)

Renhållning betalas normalt 2 gånger per år och varierar mellan kommuner. Den ligger runt 180 euro/ år i Marbella och regleras smidigast via autogiro.

BOSTADSFÖRENING (COMUNIDAD)

I Spanien ingår alla lägenheter i bostadsföreningar. Viktigt att kolla upp föreningens ekonomiska situation innan köpet och vad som ingår i den så kallade ”comunidaden”, avgiften till föreningen. Avgiften är beroende på fastighetens storlek, antal medlemmar i föreningen och nivå på faciliteter och skötsel. Normalt 200 euro/mån för en lägenhet på 100 m2 i normalstor förening med pool och trädgård.

ÖVRIGA KOSTNADER

Hit räknar vi telefon, internet, försäkringar, telefon, TV och larm. Internet går idag att få med god uppkoppling (ofta fiber) och till en rimlig peng. Viktigt att kolla vilken leverantör som ger bäst uppkoppling till lägenheten. För 50 euro/månad erhålls internet och fria samtal till spanska fasta abonnemang.

I Spanien finns ingen TV-licens och ett 25-tal kanaler sänds gratis i digitalt HDformat. Finns stort utbud av internationella kanaler via IPTV-boxar. Ett abonnemang där det mesta ingår kostar upp till 500 euro/ år. Konsultera Mäklarhuset för aktuell info.

Aktuella försäljningar
Visa alla 90
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Nyproduktion