Att köpa bostad i Spanien

Mäklarhuset Marbella
Besöksadress: Avenida Marqués del Duero 15
296 70 San Pedro Alcántara
Visa öppettider
Mäklarhuset Marbella
Öppettider & hitta

Ni hittar oss här:
Avenida Marqués del Duero 15
296 70 San Pedro Alcántara

Måndag - Fredag 10.00 - 17.00

Har ni andra frågor? Vänligen kontakta oss.
Tel: +34-951 196 100
E-post: marbella@maklarhuset.se

Att köpa bostad i Spanien

Mäklarhuset Marbella

Att köpa bostad på en främmande marknad innebär också stora skillnader mot sedvanlig procedur i hemlandet. Språk, kultur, lagar, skatter och administration skiljer sig åt och vi hjälper dig genom hela processen.??Vi är måna om att du som köpare skall hitta rätt bostad. Marknaden och möjligheterna är stora och vi lägger stort fokus vid att göra en grundlig kravspecifikation. Allt för att kunna hitta rätt. Område, läge, terrasser, utrustning, standard måste kännas bra och ekonomin i samfälligheten måste vara i ordning för ett lyckat köp. Rätt bostad till rätt pris, en stor trygghet för dig som köpare.?

Advokat

Undvik fallgropar och se till att få juridisk assistans genom processen. Vi rekommenderar alltid spansk advokat som kan lokala regler. Trygghet är A och O. Det finns spanska advokater som talar perfekt svenska och engelska. Advokaten tar hand om granskning av dokumentation, kontraktsskrivning och många legala/administrativa frågor före, under och efter affären. Byte av kontrakterande part gentemot el- och vattenleverantör, samt kontakt med administration för bostadsförening och samfällighet hör också till advokatens uppgifter.

Teknisk besiktning

Vi rekommenderar alltid att besiktiga objektet innan handpenning erläggs. Vi kan förmedla kontakt med auktoriserad teknisk besiktningsman, så kallad arquitecto técnico eller aparejador.

Köpets genomförande

Normalt betalar köparen 10% i handpenning vid upprättande av privat köpekontrakt. Inbetalning sker alltid till advokatens klientmedelskonto. Efter denna betalning är affären ”låst”. Ägandet övergår till köparen när slutlikvid erläggs och kontrakt (lagfart) skrivs hos Notarius Publicus. Vid köp av en begagnadbostad tillkommer ca 10 % av köpeskillingen i form av skatter, avgifter och advokatkostnader.

NIE nummer: Alla utlänningar som köper fast egendom i Spanien måste ha ett så kallat NIE-nummer. Det en form av personnummer för utlänningar i Spanien och detta är ett krav för att signera köpekontrakt, öppna bankkonto och kontraktera el och telefon. Ansökan sköts via advokat i samband med köpet.

Finansiering: Se till att finansieringen är klart i god tid innan köpet. Önskas hjälp med finansiering har Mäklarhuset avtal med flera ledande banker.

Årliga Skatter och avgifter

IBI - Fastighetsskatt: Den årliga kommunala fastighetsskatten baseras på fastighetens skattemässiga värde. Betalas enklast via autogiro genom ditt spansk bankkonto. Advokaten hjälper till med detta. Den kommunala fastighetsskatten brukar för en lägenhet på 100 m2 ligga på runt 800 euro/år. Den statliga skatten brukar ungefär uppgå till hälften av den kommunala skatten.

Basura (Sophämtning): Renhållning betalas normalt en gång per år och varierar mellan kommuner. Den ligger runt ca 180 euro/ år i Marbella och betalas enklast via autogiro.

Comunidad (Avgift): I Spanien ingår alla lägenheter i bostadsföreningar. Viktigt att kolla upp föreningens ekonomiska situation innan köpet och vad som ingår i den så kallade ”comunidaden”, avgiften till föreningen. Avgiften är beroende på fastighetens storlek, antal medlemmar i föreningen och nivå på faciliteter och skötsel.

  • Har du frågor om att köpa bostad i Spanien?
    Vi svarar gärna på dina frågor! Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta din drömbostad i Marbella. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

    Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

  • Jag vill sälja min bostad i Spanien

    Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen av din bostad i Marbella. Vi på Mäklarhuset Marbella vet vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär.

    Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Aktuella försäljningar
Sökalternativ

Visa alla 41
Tidigare försäljningar

Visa fler
Våra mäklare & medarbetare

Michael Montin
Fastighetsmäklare / Delägare
Marbella
Talar: Svenska, English, Español
Pablo Pérez
Affärsutvecklare
del Mercado Español
Talar: Español
Estefanía Grilo
Administratör
Talar spanska & engelska
Talar: English, Español
Johanna Langella
Fastighetsmäklare
Talar: Svenska, English, Español
Mia Wäpneborg
Fastighetsmäklare
Talar: Svenska, English
Nyproduktion

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.