Fuengirola

Fuengirola har ca 70.000 invånare. Här finns svensk skola, svensk kyrka, Spansk Nordiska föreningen (AHN: Asociación Hispano Nordica), samt andra klubbar och föreningar för skandinaver. Det finns ett antal olika skandinaviska verksamheter, tandläkare, advokater, revisorer och restauranger mm.

Fuengirola var en gång i tiden en fiskeby med just fisk och skaldjur som den viktigaste inkomstkällan. Staden har försökt bevara så mycket som möjligt av sin ursprungliga småstadsatmosfär. Det finns ett brett utval av mysiga områden med restauranger och tapas barer, tycker man om typiska spanska fiskrätter är många "chiringuitos" (strand restauranger) att rekommendera, de ligger längs strandpromenaden Rey de España som är en av de längsta i Spanien den mäter ca: 7km. Fuengirola ligger mitt emellan Málaga och Marbella och har alla bekvämligheter. Här kan man handla / inskaffa i stort sett allt man kan tänka sig på olika platser så som köpcentrat Centro Comercial Miramar, Parque Miramar och El Corte Inglés och naturligtvis finns det många fina affärer i byns centrum.

8 km från Fuengirola uppe i bergen ligger Mijas Pueblo med många fina restauranger och en fantastisk utsikt mot Medelhavet. Många tar en sightseeing tur på de "världsberömda" Burro Taxis (Åsne Taxi).

Málaga är definitivt värt att besöka, vill man inte ta bilen kan kan ta pendeltåget från stationen som ligger i Fuengirola centrum och som går längs kusten från just Fuengirola in till Alameda i Málaga centrum, det tar cirka 45 minuter. Tåget stannar på många olika staioner under resan, vill man till Tivoli kliver man av i Arroyo de la Miel, vill man besöka Gallerian Plaza Mayor eller IKEA kliver man av vid stationen Plaza Mayor. Bra att känna till är också att man vid behov kan ta tåget till och från Málagas flygplats, praktiskt och bekvämt om man inte har för mycket bagage.

Några exempel på flera fina golfbanor som finns inom kortare bilturer.

- El Parador 18 hål, plus 9 hål
- Mijas Golf 2 x 18 hål
- Santana Golf 18 hål
- El Chaparral 18 hål
- La Noria 9 hål
- Calanova 18 hål
- La Cala Golf Resort 3 x 18 hål

Aktuella försäljningar
Visa alla 89
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Nyproduktion