Nissastigen 17
Nissastigen 17
Tommy Karlsson, ansvarig mäklare i Halmstad
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Tommy Karlsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Nissastigen 17

Utgångspris

3 975 000 kr


Utgångspris

3 975 000 kr



Kärleken— Halmstad

Nissastigen 17


Till salu
Utgångspris
3 975 000 kr

Kärleken— Halmstad

Prydlig familjevilla på Kärleken

Här på Nissastigen 17 är allt förberett för en familj på språng mot massor av aktiviteter. En prydlig och ytterst välskött 1.5-plansvilla om ca 150+30 kvm där praktiska utrymmen tillsammans med rejäla renoveringar såsom tak och syllar är stora plus. Huset är sammanbyggt med garage och förråd via en stor praktisk groventré, otroligt uppskattat. Garaget har en elektrisk port och utanför väntar en rejäl stensatt uppfart med plats för flera bilar, husvagn, släp mm. Det vi också lägger märke till är att huset har ett vattenburet värmesystem vilket skapar en stor flexibilitet om man önskar bergvärme, luft/vattenvärmeump etc. för att hålla driftkostnaderna låga.

Första intrycken präglas verkligen av hur välskött saker och ting är. Entréplanet rymmer ett fint kök och stort vardagsrum där man kan ha släkt och vänner sittande till bords om det behövs och högtidligheten kräver. Tvätten gör sig inte själv här heller, men logistiken är perfekt planerad med en rejäl groventré, en dröm för många barnfamiljer! På ovanvåningen ett avslappnat allrum som kan bli ungdomsgård när den tiden kommer och barnen vill ha lite distans till vuxensamhället. Stora sängkammaren ligger nämligen på bottenvåningen, så det är fritt fram för ett barnavälde på ovanvåningen med två sovrum dessutom. Klädkammaren på övervåningen ger fin och bra förvaring och det finns ytterligare bra förvaringsutrymmen runtom i huset och även i garaget. Huset har två helkaklade badrum i gott skick, det ena med dusch och det andra med badkar.

Trädgård och baksida blir nästan som inhägnad med staket/häck mot grannarna och platt bollvänlig gräsmatta - även en studsmatta kan stå stabilt. Två uteplatser i soligt sydvästläge, har solläge hela dagen i princip och är delvis under tak. Sålunda lättskött både fram och bak och man klarar sig undan med lite buskklipp då och då, och gräsklipp lite oftare. Att huset är byggt med mexitegel och att man i samband med takbyte även plåtade in alla sarger och vindskivor, innebär att livet som villaägare är bekvämt med minimalt underhållsbehov.

Varmt välkomna till Kärleken, här är det bara att ställa in möblerna och börja bo!


Utgångspris
3 975 000 kr
Boarea/biarea
142/39 kvm
Driftkostnad
35 516 kr/år
Tomtarea
641 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
ENTRÉ/HALL (Entréplan)

Huset bjuder på två entréer. En ljus och välkomnande huvudentré och en stor praktisk "groventré" där barnens alla skor och ytterkläder enkelt kan sorteras. Detta är en tacksam lyx som man kanske inte tänker på från början. Huvudentrén bjuder på ett härligt ljus och en fin rymd, här är det trevligt att hälsa gäster välkomna. På golvet i hela entréplan ligger ett klassiskt ekparkettgolv. I groventrén däremot ligger ett lite mer tåligt laminatgolv i klinkerutseende. Tåligt mot smuts och väta.


02
VARDAGSRUM (Entréplan)

Det rätta ordet är kanske ”vardagsvolymen” då både stort matbord och stora soffgruppen lätt får plats. Den här delen i huset är väldigt social och man kan låta vännerna hänga i soffan medan man fixar middagen. Fint ljusinsläpp och utgång till altan och trädgård via altandörr.


03
KÖK (Entréplan)

Solen kikar fram framåt morgonkvisten och fyller kök och matplats med alldeles naturligt ljus. Just bordet kan också se lite olika ut i form och storlek, här finns plats att bre ut sig nästan hur mycket som helst. Själva köket synes vara i pedantiskt fint skick även om åren gått. Luckor i björk med blått kakel ovan bänkskivan i laminat. Köket är utrustat med: Induktionshäll, fläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd, samt hel kyl och frys. En spännande idé i framtiden kan vara att öppna upp mellan kök och vardagsrum med en stor köksö som avdelare.


04
SOVRUM (Entréplan)

I stora sängkammaren kan man räkna med svala sommarnätter men ändå med dagsljus in i fönstret. Extra plus också för utgång till trädgården via altandörr. Rent förvaringsmässigt är det inte så dumt heller eftersom den generösa skjutdörrsgarderoben sväljer det mesta i förvaringsväg.


05
BADRUM (Entréplan)

Fullstort badrum med klinker och kakel. Extra trevligt med både fönster och golvvärme. Inget avvikande när det gäller val av färg eller material - vitt, blått och björk - men är just det som gör hela huset märkvärdigt tidlöst och neutralt. Och med tanke på skicket kommer inte behovet av renovering att uppenbara sig på länge. Badrummet är utrustat med: dusch, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt vägghängd WC.


06
TVÄTTSTUGA (Entréplan)

Från garaget har man genväg in till groventrén som leder vidare direkt in i tvättstugan, ytterst praktiskt!
Här finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och gott om skåp för både tvätt, tvättmedel, strykjärn mm. Våtrumsmatta på golvet och vitmålad väv på väggarna.


07
ALLRUM (Ovanvåning)

Detta är husets privata zon där man gör som man vill och städar som man vill. Direkt ovanför trappan ligger ett mysigt allrum som blir ett bra komplement till vardagsrummet där nere. Laminatgolv på hela ovanvåningen exkl badrummet och här i allrummet målade vita väggar.


08
SOVRUM (Ovanvåning)

Första sovrummet till vänster där familjens lilla tjej har ett drömmigt sovrum i rosa/lila toner och med en egen balkong dessutom.


09
SOVRUM (Ovanvåning)

Det andra sovrummet har istället mönstrade tapeter på väggarna och är såpass stort att man även kan använda det som ett föräldrasovrum istället för det på entréplanet. Valmöjligheterna gällande sovrum i huset är flera beroende på hur familjesituationen ser ut, visst är det bra när man kan välja!


10
KONTOR (Ovanvåning)

Smart utrymme som nuvarande ägare använder som hemmakontor. Kan ju såklart även användas som en walk-in closet om man väljer att ha de angränsande sovrummet som ett föräldrasovrum. Vita målade väggar.


11
BADRUM (Ovanvåning)

Färger och material är i samma anda som badrummet på entréplanet. I dagsläget finns här badkar, smidigt med duschdraperi så att man kan få undan stänkskyddet när du inte behöver det. Planlösningen ger möjlighet att istället sätta in en dusch istället om man vill.Takfönstret ovan handfatet ger fint ljus, kommod undertill och spegel ovan. Här finns även handdukstork, vägghängd WC och golvvärme.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

142 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)

Biytan avser groventré, garage och förråd.

Biarea

39 kvm

Tomtarea

641 kvm

Rum

5 (3-4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

HALMSTAD MORKULLAN 8

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1,5-plansvilla

Byggnadsår

1981

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Tegel

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

3-glas isolerfönster

Ventilation

Mekanisk frånluft

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Vattenburet värmesystem via en elpanna. Finns även en luft/luftvärmepump som också kan nyttjas som aircondition.
Ålder: 2004

Renovering omarbetning etc

2012
- Syllbyte av Platcon Byggnads AB i boendedelen samt garage.
- Monterat garderob (Elfa), sovrum entréplan.
- Badkar monterad.
2013
- Husets taktäckning byttes ut mot nya betongpannor och det ursprungliga underlagstaket togs bort och ersattes med ny råspont, underlagsduk och läkt. Hängrännor, stuprör, vindskivor samt alla plåtbeslag på taket byttes också ut. Allt arbete gjordes av fackman.
2016
- Ingjuten vågbräda borttagen och åtgärdad av fackman (hittades i samband med syllbyte), nytt golv i vardagsrum och sovrum i samband med detta.
2017
- Ny tvättmaskin och torktumlare.
2019
- Större uppfart.
- Ny diskmaskin.
2020
- Kompositdäck framsida.
2021
- Asfaltering mot gatan av PEAB.
- Ny ugn.
2022
- Ny automatisk garageport monterad av fackman.
- Ny justerbar ledbelysning, köksbänk.
2023
- Ny induktionshäll.
2024
- Inklädnad av garageport.


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber via Halmstad stadsnät.


04
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Två altandäck. Det ena med komposit-trall i hörnet hus/garage i ett vindskyddat soligt sydvästläge. Det andra med utgång ifrån vardagsrum/kök med klassisk tryckimpregnerad trall och delvis skyddad av balkongen ovan. Även här soligt sydvästläge.
Balkong åt sydväst, delvis behov av visst underhåll såsom trall och räcke.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Garage med elektrisk port.
Stensatt uppfart stor nog för flera bilar, husvagn, släp etc.


06
Tomt/Servitut
Tomtarea

641 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Rättigheter last

Ledningsrätt: vatten och avlopp

Planbestämmelser

Kvarteret morkullan mm, Stadsplan (Beslutsdatum: 1963-01-21, Senast ändrad: 2022-08-01), Morkullan, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1964-02-28, Senast ändrad: 2008-09-15)


07
Övrigt

Robotgräsklippare ingår, i befintligt skick.
Larm ingår ej.


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

2 846 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

1 965 000 kr

Markvärde

881 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1981

Försäkring

4 696 kr/år

Vatten och avlopp

5 144 kr/år

Renhållning

2 850 kr/år

Elkostnad

21 326 kr/år

Årlig elförbrukning

17092 kWh/år

Halmstad stadsnät

1 500 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

35 516 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 45 041 kr/år)

Antal personer i hushållet

4

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 9 pantbrev om totalt 2 188 750 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
2 846 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
1 965 000 kr
Markvärde
881 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1981
Försäkring
4 696 kr/år
Vatten och avlopp
5 144 kr/år
Renhållning
2 850 kr/år
Elkostnad
21 326 kr/år
Årlig elförbrukning
17092 kWh/år
Halmstad stadsnät
1 500 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
35 516 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 45 041 kr/år)
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 9 pantbrev om totalt 2 188 750 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Älskade Kärleken  i halmstad

Älskade Kärleken

Vackert villaområde med lika vackert namn.


01
Fördelar med området
Lugnt Tryggt Motionsspår Bussar Barnvänligt Cykelbanor Utegym Sport och friluftsliv

02
Restauranger och nöjen

Halmstad citys utbud av restauranger och nöjen ligger endast 10 minuter bort.
Området har en pizzeria


03
Fritid

Närheten till Galgberget ger möjlighet till rekreation och motion med flertalet spår i varierande längd i den vackra bokskogen plus utegym.
Där finns även den mycket omtyckta lekplatsen Sagoängen för de små. Stentorpshallen är en stor idrottshall och på Kärlekens IP finns det
flertalet idrottsaktiviteter där även fotbollslaget IF Centern har sin hemmaplan.


04
10 minuter till stan

Hallandstrafiken trafikerar hela området eller så cyklar man de knappa 3 kilometrarna till stan. Med bilen når man E6 på nolltid vilket är perfekt om man pendlar till andra orter.


05
Familjeliv

I området finns förskola och en komplett grundskola åk 1–9. De yngre eleverna går på Sofiebergsskolan och de äldre på Stenstorpsskolan, som är en av Halmstads äldsta skolor.

För uppdaterad information, besök Halmstad kommuns hemsida.


Använd kartan
X

Platser

Kärlekens Pizzeria

203 m


Napoli pizzeria

241 m


Magasinet på Slottsmöllan

869 m


Pärlan Pizzeria & Pub

1,22 km


Halmstads Soldathem

1,4 km


Sofiebergsskolan

412 m


Kärlekens skola

622 m


Sofiebergs förskola

628 m


Stenstorps förskola

745 m


Kärlekens förskola

820 m


Lidl

712 m


Hemköp

2,89 km


Erosop

2,91 km


Coop

3,79 km


City Gross Halmstad

4,32 km


Halmstad Stenen

236 m


Halmstad Kärleken

327 m


Halmstad Kärleksstigen

407 m


Halmstad Sofiebergsskolan

516 m


Halmstad Kärlekens skola

524 m


Sannarp station

2,09 km


Halmstad C

3,42 km


Modellbahn Legan

7,12 km


Oskarström station

13,43 km


Laholm

23,39 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Sannarp station
    2,09 km
    7 min
    11 min
    43 min
  • Hållplats
    Halmstad Stenen
    236 m
    1 min
    1 min
    3 min
  • Hav
    4,45 km
    12 min
    16 min
    1 tim 6 min
  • Sjö
    1,09 km
    6 min
    6 min
    20 min
  • Vatten
    868 m
    5 min
    5 min
    20 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Tommy!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.