Nytt hem

Fixa trädgården inför visningen

Precis som själva bostaden kan trädgården behöva en uppsträckning då huset ska säljas. Men ofta glöms trädgården bort inför visningen. Här är några enkla tips på hur du fixar till utemiljön.

Trädgården är det första du möts av och för en del kan den till och med innebära kärlek vid första ögonkastet. Det är lika angeläget att se till att trädgården visar sig från sin allra bästa sida som att det är stilfullt inrett, undanplockat och städat inomhus.

En dåligt skött eller igenväxt trädgård drar ner intrycket ordentligt och ger uppfattningen att den är svårskött eller kräver onödigt mycket inledande arbete efter husköpet. En välplanerad och välskött trädgård ger däremot intrycket av att vara lättskött och trivsam. Dessutom stärker en vacker trädgård husets uttryck och stil och ökar bostadens värde. 

Enkla tips på en visningssnygg trädgård

  1. Rensa ogräs från rabatter
  2. Plantera färgglada blommor i krukor
  3. Kratta bort gamla löv
  4. Sopa rent på altan och gångar.
  5. Klipp gräsmattan
  6. Klipp ner och ta bort risiga buskar
  7. Städa undan saker som inte används.
  8. Ställ i ordning utemöbler och piffa upp med filt och kuddar. 
  9. Se till att de är snyggt vid entrén så att det blir ett fint välkomnade.

Ta hjälp med trädgårdsstyling

Trädgårdsstyling är ett koncept som innebär att en trädgårdsmästare/-designer kommer och fixar till tomten så att den är inbjudande. Det går att jämföra städningen och piffandet inomhus med att kratta och rensa ogräs utomhus. 

Läs mer på TrädgårdsMakeover - en skräddarsydd tjänst framtagen för att höja buden vid en försäljning.

Relaterat