Rincón de la Victoria

Rincón de La Victoria är en lugn stad som ligger 12 km öster om Malaga. Staden består av fyra stadskärnor; Rincon, La Cala del Moral, Torre de Benagalbon (kusten) och Benagalbon (inland). Många spanska familjer har sina semesterhus här, vilket gör att befolkningen tredubblas under sommaren.

Playa de Rincón de la Victoria är en 2 km lång familjevänlig strand utan vind och vågor och eftersom stranden är så lång så blir det aldrig trångt här. Längs stranden finns gröna gräsytor med skuggande palmer, lekplatser, toaletter, duschar, badvakter, restauranger, kaféer och butiker.

För golfälskare finns det en golfbana som kallas Anoreta Golfbana. Här finns både driving range och putting green. Från 7:e hålet har man en otrolig utsikt över havet.

I Rincon de la Victoria hålls flertal festivaler under året och det är ofta mycket folk, parader och fyrverkerier i samband med festivalerna. I februari hålls en musikfestival, i juli hålls Feria de Rincón de la Victoria samt Maritime fiesta av Virgen del Carmen och i september håller staden den årliga Festival de la Boqueron, vilket är en ansjovis festival.

Staden har ett fascinerande kulturarv med kulturminnen och attraktioner för de som är kulturintresserade.
Det är mycket populärt att promenera vid havet utmed la Cala fram till helgedomen av Virgen del Carmen som är stadens skyddshelgon. Vägen är mycket vacker och man går genom tunnlar i klippan.
I Benagalbon ligger museet för modern konst som skapades 1995 för att bevara de kulturella traditionerna och rötterna.

I Torre de Benagalbon hittar man den romerska platsen som är en viktig arkeologisk plats där man hittat rester av fenicisk keramik, ett spa med motsvarande badrum och latriner samt en romersk villa med tretton mosaiker som var väldigt värdefulla.

Casa Fuerte de Bezmiliana ligger i ett grönområde och fungerar idag som en utställningshall med konstverk från kända konstnärer och konserthall. Fortet byggdes runt 1766 för att skydda staden mot engelska pirater.
Det finns två vakttorn i staden som hade till uppgift att övervaka havet från piratattacker. El Cantal och Torre de Benagalbon.
Cueva del Tesoro är en rad grottor som bildats under havsytan av strömmar och vågor under en lång tid. Man har hittat grottmålningar och föremål och det pratas om en dold skatt med guldmynt.

Området har ett subtropiskt klimat vilket gör att bergsgrödor så som vinrankor, mandel, oliv, mango, avokado m.m. trivs här.

De typiska maträtterna i Rincón de la Victoria är traditionell medelhavsmat där fisk och skaldjur dominerar.

Aktuella försäljningar
Visa alla 243
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Nyproduktion