Vélez Malaga

Vélez Malaga är kommunhuvudorten och har ca 75.000 invånare. Vélez Malaga ligger ca 4 km inåt landet från Torre del Mar och erbjuder ett stort utbud av butiker. Bland annat har man köpcentrumet ”El Ingenio” i närheten. Detta är den största staden i Axarguia regionen och en av de snabbast växande städerna i Andalusien.
I Vélez Malaga finns gamla stan med smala kullerstensgator och vackra byggnader byggda i Mudejar arkitektur.
Floden Velez har gjort att området är väldigt bördigt, vilket gör att man kan odla bland annat jordgubbar och här finns också vingårdar. Varje torsdag är det marknad i Vélez Malaga.

I slutet på september hålls varje år den största festivalen i Vélez Malaga och det är San Miguel festivalen (Real Feria de San Miguel). Festivalen hålls för att hedra stadens skyddshelgon San Miguel. I februari hålls också en karneval. Veckan innan påsk hålls den stora höjdpunkten ”Semana Santa” som är den största och mest spektakulära festival i Axarguia regionen.
I Vélez Malaga finns idrottsanläggningar både inomhus och utomhus. Här finns också friidrottsstadion, utomhuspool, tennisbanor, basketbanor, handbollsbanor och i perken Parque Centro kan man hitta bra cykel- och joggingbanor.
Den älsta delen heter Arrabal de San Sebastian och här hittar man många kulturella byggnader. Här finns bland annat slottet Fortaleza som byggdes på 1200-talet. Härifrån har man en imponerande utsikt över den vackra omgivningen.

Aktuella försäljningar
Visa alla 243
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Nyproduktion