Vélez Malaga

Mäklarhuset Nerja

Vélez Malaga är kommunhuvudorten och har ca 75.000 invånare. Vélez Malaga ligger ca 4 km inåt landet från Torre del Mar och erbjuder ett stort utbud av butiker. Bland annat har man köpcentrumet ”El Ingenio” i närheten. Detta är den största staden i Axarguia regionen och en av de snabbast växande städerna i Andalusien.
I Vélez Malaga finns gamla stan med smala kullerstensgator och vackra byggnader byggda i Mudejar arkitektur.
Floden Velez har gjort att området är väldigt bördigt, vilket gör att man kan odla bland annat jordgubbar och här finns också vingårdar. Varje torsdag är det marknad i Vélez Malaga.

I slutet på september hålls varje år den största festivalen i Vélez Malaga och det är San Miguel festivalen (Real Feria de San Miguel). Festivalen hålls för att hedra stadens skyddshelgon San Miguel. I februari hålls också en karneval. Veckan innan påsk hålls den stora höjdpunkten ”Semana Santa” som är den största och mest spektakulära festival i Axarguia regionen.
I Vélez Malaga finns idrottsanläggningar både inomhus och utomhus. Här finns också friidrottsstadion, utomhuspool, tennisbanor, basketbanor, handbollsbanor och i perken Parque Centro kan man hitta bra cykel- och joggingbanor.
Den älsta delen heter Arrabal de San Sebastian och här hittar man många kulturella byggnader. Här finns bland annat slottet Fortaleza som byggdes på 1200-talet. Härifrån har man en imponerande utsikt över den vackra omgivningen.

  • Har du frågor om att köpa bostad i Spanien?
    Vi svarar gärna på dina frågor! Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta din drömbostad i Nerja. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

    Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

  • Jag vill sälja min bostad i Spanien

    Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen av din bostad i Nerja. Vi på Mäklarhuset Nerja vet vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär.

    Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Aktuella försäljningar

Visa alla 149
Tidigare försäljningar

Visa fler
Våra mäklare & medarbetare i Nerja

Cecilia Andersson
Fastighetsmäklare / Delägare
Talar: Svenska, English, Español
Ramon Rodriguez
Fastighetsmäklare / Delägare
Talar: Svenska, Español
Emma Sabovic
Fastighetsmäklare
Kontorschef
Talar: Svenska, English
Martin Nilsson
Fastighetsmäklare
Uthyrningsansvarig
Talar: Svenska, English
Agata Ibron
Marknad / Designansvarig
Media Manager
Talar: English, Español
Marie Grohova
Assistent / Kontorsansvarig
Talar: English, Español
Nyproduktion

Hitta till oss

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.