Köpeprocessen - Vid köp av nyproduktion

Att köpa bostad på en främmande marknad innebär stora skillnader mot sedvanlig procedur i hemlandet.
Språk, kultur, lagar, skatter och administration skiljer sig åt och vi hjälper dig genom hela processen.
Vi är måna om att du som köpare skall hitta ”rätt” bostad så vi lägger stort fokus vid att göra en grundlig kravspecifikation med fokus på att fortsätta ha marknadens mest nöjda kunder!

Visning

Vi tar fram bostäder som passar dina sökkriterier och en visningsdag planeras in där vi tillsammans besöker de aktuella bostäderna. Efter visningsrundan har man förhoppningsvis hittat en favoritbostad man vill gå vidare med. Mäklaren hjälper till att svara på frågor och är även den som förmedlar bud till säljaren på den bostad man är intresserad av att köpa.

Fast pris

Vid köp av nyproduktion så är priserna fasta precis som i Sverige och det finns vanligtvis ingen möjlighet att pruta på priset vilket man ofta kan göra vid köp på begagnatmarknaden.

Reservationsavtal

När man beslutat vilken bostad man önskar köpa kontrollerar mäklaren att bostaden fortfarande är tillgänglig och därefter betalar man som köpare in en reservationsavgift för att ta bort bostaden från marknaden. I samband med det så skrivs också ett reservationsavtal. Reservationsavgiften varierar från projekt till projekt, men ligger från 3.000 € till 10.000 €.

Köpeavtal

Så snart reservationen är gjord börjar din utvalda jurist att kontrollera att allt är i sin ordning med bygglov, byggaranti etc. I samband med köpeavtalet görs ytterligare en betalning och även denna varierar i storlek mellan olika projekt. De flesta byggherrar begär också in ytterligare betalning under byggnationen.

Tillträde

I samband med tillträdesdagen betalas resterande köpeskillingen, vanligtvis 40-70%. På tillträdesdagen blir man ägare till fastigheten. Vanligtvis företräder juristen en även vid tillträdet och man kan sedan hämta upp nycklar när man är på plats i Spanien nästkommande gång. Enkelt och smidigt!

Aktuella försäljningar
Visa alla 244
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Nyproduktion