Ruuthsesplanaden 1B

Ruuthsesplanaden 1B

Slutpris

3 500 000 kr


Höganäs Övre— Höganäs

Ruuthsesplanaden 1B


Slutpris
3 500 000 kr

Höganäs Övre— Höganäs

Klockhuset vid Gruvtorget.

En vacker lägenhet beläget i den äldre delen av Höganäs med utsikt över Gruvtorget. Lägenheten finns på andra våningen med en balkong mot gruvtorget i österläge och en in mot gården i västerläge. Lägenheten har tre sovrum, sällskapsrum med gjutjärn spis, stor matsal med kakelugn, rymligt kök med utgång till balkong och innergård, 2 badrum och en vind. Gemensam innergård med inbyggd uteplats med infravärme och odlings bäddar.
Klockhusets historia: byggt 1804 som bostadshus för 16 gruvarbetarfamiljer. Gruvkontor 1854-1917. Högre folkskola på 1860-talet, då klockan sattes upp. Miljön kring torget är väldigt enhetlig, och anses vara en en av Skånes bäst bevarade arkitekturplatser från 1800-talet. Fastigheten ligger i Höganäs kultur kvarter med museet som granne mellan två fantastiska parker. Kaptenens trädgård med bl a tennisbana tillgänglig för alla samt Ruuthsparken. Fastigheten är K-märkt.


Boarea
133 kvm
Avgift
7 325 kr/mån
Rum
5 rum (3 sovrum)
Våning
2 av 2 (Hiss finns ej)
Såld
2023-05-16

Mäklarhuset Höganäs

Denna lägenhet på Ruuthsesplanaden såldes av oss 2023-05-16. Se alla våra försäljningar i Höganäs samt även på Ruuthsesplanaden.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.