Erikslustvägen 68
Erikslustvägen 68
Kåre Brodin, ansvarig mäklare i Malmö Regementsgatan
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Kåre Brodin

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Erikslustvägen 68

Utgångspris

12 200 000 kr


Utgångspris

12 200 000 krBellevue-Nya Bellevue-Mellanheden— Limhamn— Malmö

Erikslustvägen 68


Kommande försäljning
Utgångspris
12 200 000 kr

Bellevue-Nya Bellevue-Mellanheden— Limhamn— Malmö

Stilsäker cool enplans 60-tals villa

Diskret inbäddad bakom en vacker bokhäck finner vi denna 60-tals pärla på attraktiv adress. Många byggkuniga hävdar att det var på 60 talet de bästa husen byggdes. Här i huset har man på ett smakfullt och stilsäkert sätt framkallat 60-talets sparsmakade eleganta coola känsla. De Typiska kännetecknen inkluderar stora fönster för maximalt ljusinsläpp, öppna ytor där man förenar vardagsrum, matrum och kök, i en enkel och modernistisk stil. De 177 kvm boyta fördelas på 7 rum, stort kök två badrum och gästtoalett. Ute finner vi en stor härlig uppvuxen trädgård med två stora uteplatser samt ett varmgarage. Vem vill inte bo på Stjärnplan. Bättre än så här kan det inte bli.


Utgångspris
12 200 000 kr
Boarea
177 kvm
Driftkostnad
7 100 kr/år
Tomtarea
972 kvm
Rum
7 rum (5-6 sovrum)

Mäklarhuset Malmö Regementsgatan

Kontakta Kåre för mer information kring Erikslustvägen 68 Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg
Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Efter dagens jobb och vedermödor är det alltid skönt att komma hem och det gäller i allra högsta grad i ett hem som detta.
Bilen parkeras med fördel innanför grindarna i garaget, i carporten eller på uppställningsplatsen. Du går den korta biten till husets vackra entré över den singel täckta innergården och njuter av den vackra insynsskyddade bok häcken. Det tidstypiska oregelbundna vackra gröna mansardtaket sträcker sig skyddande ut över den veranda liknande ingången belagd med marmor.

Innanför ytterdörren hänger du av ytterkläderna i den praktiska nisch som är avsedd för detta. Golvet består av oöm klinker och här finns en snygg och praktisk avlastningshylla i marmor. Likadan marmor finns genomgående i de breda fönstersmygarna i hela huset.

Omedelbart till höger, på väg till köket, ligger gästtoaletten. Här är det läge att tvätta av händerna innan man ger sig ut i köket för tillredningen av kvällsmaten. Gästtoaletten är en trevlig upplevelse i grön mosaik, mörkare på golvet och ljusare på väggarna. Det blyinfattade fönstret bidrar till trivseln

Med lite tur, sitter barnen vid köksbordet i det mycket stora sällskapsvänliga köket och gör läxorna. Själv öppnar du kylen för att ta fram ingredienserna till kvällsmaten. Köket går även det i huvudsak i grönt. Det gröna är ett tema som går genom huset, som är mycket smakfullt och stilsäkert färgsatt. Köket är fullutrustat och förutom nämnda kyl finns frys med ismaskin, fläkt och stor spishäll, diskmaskin, två inbyggnadsugnar och mikro. De två stora fönstren, arbetsytorna och förvaringsmöjligheterna bidrar till glädjen att verka och vistas i köket som är en härlig samlingspunkt för stora sällskap såväl i vardag som vid fest. Köksluckorna kommer från Picky Living, runt diskbänken sitter en stram sparsmakad vit kakel, bänkskivan är i massiv ek och under klinkern på golvet finns behaglig golvvärme.

Om du är effektiv passar du på att lägga in en tvätt i tvättmaskinen i tvättutrymmet som ligger intill köket. I detta utrymme finns även torktumlare, en vask och värmepannan.

Då maten är avklarad och diskmaskinen och tvättmaskinen gör sitt passar du kanske på att ta en kopp kaffe eller ett glas vin på den skyddade altanen i anslutning till kök och tvätt. Här sitter man helt insynsskyddad och i lä.

Har man energi kvar kanske man går in i det rum som med fördel kan användas som kontor och svarar på dagens sista mail. För den som har eget företag finns här en bra möjlighet att hyra kontor av sig själv här, eller så använder man det som ett avskilt sovrum/gästrum. Här inne finner vi en dekorativ tapet i Josef Frank motiv. På golvet ligger ekparkett.

När kvällen faller på och alla olika aktiviteter är avklarade träffas familjen i det trivsamma vardagsrummet. Husen från 60-talet är bl.a kända för öppna ytor som förenar vardagsrum, matrum och kök och detta hus är inget undantag. Matrum och vardagsrum är båda rymliga och ligger i anslutning till köket vilket bildar en härlig sällskapsyta där den öppna spisen med spiskasset står i centrum. Denna skänker både värme och trivsel.
Här som i större delen av övriga huset ligger ett vackert enhetligt, flytande och slipat ekparkett golv. Både matsal och vardagsrum har även dessa rum attribut som kännetecknar 60-tals husen. Matsalen har ett tidstypiskt burspråk vilket ger karaktär åt rummet och vardagsrummet har stora fönsterytor i form av ett skjutdörrsparti som ger mycket ljus och en härlig kontakt med trädgården. Utanför skjutdörrarna, längs större delen av huskroppen ligger en stor skifferklädd terrass i söderläge.

När natten nalkas är det sovdags och var och en går till sitt sovrum för en skön natts sömn. Det välplanerade huset har koncentrerat sovrummen i en privat avdelning i husets östra del. Här i denna avdelning finns i anslutning till entrén en inbyggd garderob. Det finns fyra sovrum och två badrum.
Sovrum ett och två ligger i nordväst. De båda rummen är rektangulära och ganska identiska. Väggarna är vita och ek parkett på golvet. Båda har infällda nischer för klädförvaring.
I slutet av sovrumskorridoren finns det ena av de två badrummen. Det går i spektakulärt grönt. Det blyinfattade fönstret bidrar till den härliga känslan man får här. En stor rund spegel klär väggen över tvättstället, inredningen går i vit och ek temat tas upp i bänkskivan. Här finns takdusch och halvrunda glasdörrar. På golvet ligger ett kalkstensgolv med golvvärme. Ett bad son gör en glad.

Med fönster inåt trädgården ligger Master Bedroom med tillhörande badrum en suite och egen utgång till trädgården via en liten hall där det även finns plats för klädförvaring. Sovrummet har härlig grå heltäckningsmatta och även här finns vita väggar.
Badrummet här är också stramt och elegant med vit kakel på väggarna och kalksten på golvet med golvvärme. Inredningen är vit och en glasskiva avdelar duschutrymmet.

Det fjärde sovrummet används idag som walk in closett men blir snabbt ett sovrum. Tre vita väggar, en grafitgrå fondvägg och parkett på golvet finns det i detta rum.

Då morgonen åter randas vaknar man med glädje. De två badrummen gör att morgontoaletten snabbt klaras av och efter en god frukost i det tilltalande köket ger man sig åter iväg till dagens vedermödor vilka blir enklare då man vet att man snart åter är i sitt trivsamma hem.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

177 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Tomtarea

972 kvm

Rum

7 (5-6 sovrum)

Fastighetsbeteckning

MALMÖ GÖSTA 7

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

En plans villa

Byggnadsår

1960

Standardpoäng

32

Grund

Luftad grund

Stomme

Tegel

Bjälklag

Betong

Fasad

Gul tegel

Takbeklädnad

Gröna betongpannor

Utv plåtarbeten

Koppar och plåt

Fönster

3-glasfönster. Två blyinfattade fönster.

Ventilation

Självdrag

Skorstenstyp

Murad skorsten

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten
Märke på värmeanläggning: CTC

Renovering omarbetning etc

Huset har fortlöpande renoverats sedan 2006. Under denna tid har man bl.a 2006 satt in nya fönster från Elite, ny glasdörr från köket samt skjutdörrsparti från vardagsrummet. Ny skorstenshuv i koppar och nya fönsterbleck monterades. Mellan 2006 till 2008 lades nya ekparkett golv. 2007 lades singel på uppfart, köket renoverades (skåp från Ikea) sattes in och det anlades klinkergolv samt golvvärme.
2008 byggdes trädäck. 2008-2009 dränerade huset. 2009 sattes staket ut mot Erikslustvägen med grindar. Kasett sattes in i öppna spisen och gästtoaletten renoverades. 2011 lades skiffer på terrassen. 2012 Ny garageport och trädstaket mot grannarna. 2015 ny ugn. 2016 nya gröna köksluckor från Picky Living och vit kakel ovanför diskbänk. Ny diskmaskin och ångugn. 2017 Gatsten anlades. 2018 ny kyl och frys. 2019 Trädäcket utbygd till ca 50 kvm. 2019 två nya badrum och ny spishäll. 2022. Golven slipades.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

86 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

170 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2022-02-25

Besiktningsman

Anticimex Jonas Andersson


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber är indraget i huset Telia.


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Med utgång från köket finns ett stort insynsskyddat trädäck i sydväst läge med tillhörande pergola. Utanför vardagsrummet i söder ligger en stor altan klädd med skiffer. Den stora trädgården är uppväxt och charmig med sin oregelbundna form där det är gott om plats för bollspel och uteaktiviteter. Storleken innebär att det alltid finns någon plats dit solen skiner. Förutom den vackra insynsskyddade bok häcken som omger fastigheten finns snyggt anlagda rabatter, träd och buskar. Här slingrar sig murgrönan. Lagerhäggen, fläderblomen, syrenen, och vitregnen väntar otåligt på våren och värmen för att slå ut. Äppelträd och valnötsträd samt den något mer exotiska fikonträdet väntar på att få erbjuda sina frukter. En vackert anlagd och uppväxt trädgård som inte är svårskött.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Förutom car-porten i anslutning till garaget så finns ett trädgårdsskjul för gräsklippare och trädgårdsredskap.

Beskrivning, parkering

Fastigheten har flera parkeringsmöjligheter innanför staketet. Det finns varmgarage med klinker på golvet( möjlig att göra till boyta), carport samt uppställningsplats för minst två bilar.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

972 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Planbestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1931-09-24, Senast ändrad: 2020-03-05), Gösta, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1959-10-26)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

6 058 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

2 882 000 kr

Markvärde

3 176 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1960

Vatten och avlopp

5 600 kr/år

Renhållning

1 500 kr/år

Årlig elförbrukning

20242 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

7 100 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 16 625 kr/år)

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 17 pantbrev om totalt 2 200 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
6 058 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
2 882 000 kr
Markvärde
3 176 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1960
Vatten och avlopp
5 600 kr/år
Renhållning
1 500 kr/år
Årlig elförbrukning
20242 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
7 100 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 16 625 kr/år)
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 17 pantbrev om totalt 2 200 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Använd kartan
X

Platser

Noi Pizza Erikslust

794 m


Circle K Malmö Bellevue

841 m


Pizzeria Bellevue

914 m


Pizzeria Erikslust Malmö

960 m


VY vid Parken

978 m


Bellevue förskola

193 m


Fair Play Tennisklubb

304 m


Villa Lindhaga Montessoriförskola

414 m


Gyllebo förskola

545 m


Mellanhedsskolan

595 m


Lidl

872 m


Maxima Service

1,33 km


Kronprinsen Köpcenter

2,05 km


Malmö Västervång

365 m


Malmö Bellevue Park

810 m


Malmö Hylliekroken

832 m


Malmö Ärtholmsvägen

895 m


Malmö Potatisåkern

957 m


Station Triangeln

2,82 km


Malmö Hyllie station

3,05 km


Hyllie St. (Malmö Arena)

3,06 km


Malmö Centralstation

3,57 km


Malmö Persborg station

4,61 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  1,27 km
  9 min
  9 min
  25 min
 • Sjö
  1,37 km
  4 min
  8 min
  23 min
 • Tågstation
  Station Triangeln
  2,82 km
  10 min
  14 min
  45 min
 • Hållplats
  Malmö Västervång
  365 m
  1 min
  2 min
  6 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Kåre!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.