Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tumbas historia

För att förstå Tumbas uppkomst bör man ha klart för sig att de tre stegen, pappersbruket, stationssamhället och Hamra från början var åtskilda samhällen. Pappersbruket var självständigt och hade inga större krav på det övriga samhället. Det hade hög status att arbeta där. Stationssamhället sysslade med handel, kommunikation och småhantverk. På Hamra levde man för sig själv men gick till stationssamhället då det gällde handel och allmän service. Så småningom växte delarna ihop med varandra även om bruksmiljön är välbevarad än idag. På 1950-talet började Tumbas utkanter bebyggas. Segersjö var först ut av de små förorter som började växa fram under 50- och 60-tal.

Kommunikation

Stor bussanknytningsplats i Tumba Centrum med bussar mot Salem, Vårsta, Hallunda, Skärholmen och Huddinge. Även direktbuss mot Fridhemsplan.

Pendeltåg går mot Stockholm Central (Märsta) och Södertälje. Till Stockhom C tar det ca 25min och ca 15min till Södertälje.

Pendlarbuss 743 från hållplats Skäcklinge mot Fridhemsplan via Marievik och Hornstull.

Under rusningstid går även pendeltåg till Uppsala C, via Arlanda.

Natur och fritid

Harbrostugan med motionsspår finns i närheten.
Mot Lida finns natur och strövområden, med skidspår och pulkabacke, badplats och en vattenskidklubb.

Vid Tumba Gymnasium finns ishall samt en sporthall.

Flottsbro friluftsområde är ett närliggande alternativ, också det ca 10 km från Tumba. Här finns skidbacke om vintern och bad på sommaren. Skidbacken är en av Stockholms bästa och prepareras ordentligt när tillfälle ges.

Hågelbyparken är ett populärt utflyktsmål, speciellt för barnfamiljer. Vi firar högtider och arrangerar flera evenemang under hela året. Mer information hittar du på hagelby.se.

Affärer och Restauranger

Ett brett utbud av butiker och service finns i Tumba C som är kommunens huvudcentrum.
I området Solbo finns Ica, två pizzerior och en Indisk restaurang samt flera andra butiker och service.

Aktuella försäljningar
Sökalternativ
Visa alla 33
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Kontor
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering