Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Viktigt att tänka på innan du väljer mäklare!

En mäklaroffert är helt kostnadsfri och är ett bra sätt att jämföra mäklare!

Att hitta mäklare kan vara en djungel! Fyll i dina uppgifter så är vår målsättning att du ska bli kontaktad inom 15 minuter. Det är väldigt mycket mer än bara arvodet som skiljer mellan mäklare och mäklare. Om du vill betala så lite som möjligt är det bäst att sälja bostaden själv. Om du däremot vill vara säker på att du får ut ett så högt pris som det bara går för din bostad, bör du jämföra följande parametrar när du väljer mäklare:

MARKNADSFÖRINGSSTRATEGI - Hur annonseras ditt hem och på vilka medier syns din bostad för att nå ut till så många som möjligt? Idag räcker det inte att bara synas på Hemnet om du vill få så bra betalt som möjligt. En duktig mäklare lägger upp en marknadsplan som täcker in traditionella sajter som t.ex. Blocket och Booli tillsammans med flera olika livsstilsmagasin, de största nyhetssajterna, men också sociala medier såsom Facebook, Instagram och Google. Visste du att 20% av dem som vinner en budgivning inte har fått vetskap om bostaden på Hemnet?

TILLGÄNGLIGHET – Vilka verktyg och system har mäklaren till hjälp för att kunna vara tillgänglig och kommunicera med dig men framförallt med kunderna i en budgivning? Måste mäklaren själv registrera alla bud eller sköts det per automatik? Kan man ställa frågor direkt på hemsidan om bostaden? En spekulant som har en fråga om din bostad vill inte vänta ett dygn på svar, då har han tappat intresset för länge sen. Hur engagerad känns mäklaren, kommer hon att vara ett stöd och se till dina intressen först i den här stora processen?

ARGUMENTATION – Hur duktig är mäklaren på att argumentera? Nöjer han sig med ett ”Vi stannar på det här budet” eller har mäklaren talets gåva och är duktig på att övertala kunden varför de bör lägga åtminstone ett bud till? En riktigt duktig mäklare klarar av att driva budgivningen så att mäklarens arvode som kanske var lite dyrare ändå lönar sig i längden för säljaren.

VISNINGEN – Din bostad måste visas upp! En bild säger kanske tusen ord men det räcker inte när någon ska betala flera miljoner. Kommer mäklaren stå i ett hörn och vänta på att spekulanterna ställer frågor eller tar han aktivt kontakt och visar på detaljerna som gör just din bostad extra speciell? T.ex. att hemmet har ett fantastiskt solläge men lägger man märke till de påkostade och snygga persiennerna som ni installerat när solen blir för påträngande?

HEMSIDAN – 93% av allt surfande sker idag på mobilen. Har mäklaren en hemsida och bilder som är anpassade för både mobilsurf, tablets och vanlig desktop? Vissa kopplar även upp sig på sin stora tv hemma för att kunna titta riktigt noga, är bilderna anpassade för detta eller blir det pixligt?

KAPITALVINSTBERÄKNING - Hur erfaren är mäklaren på att upprätta kapitalvinstberäkning efter avslutad försäljning? Med dagens prisutveckling säljs de flesta bostäder med stor vinst. För att slippa skatta bort hela vinsten gäller det att veta exakt vilka avdrag m.m man har rätt att göra. En erfaren mäklare har koll på detta och kan spara 10.000-tals eller kanske 100.000-tals kronor till säljarna. Med andra ord välj en mäklare som inte ser sitt jobb avslutat efter tillträdet utan som är med även när det är dags för att deklarera.

KLICKAR DET I MAGEN? Det ska kännas rätt i magen när du väljer mäklare. Även om det skiljer några tusenlappar mellan mäklarna så välj den som du får bäst förtroende för. Arvodet är avdragsgillt och när man summerar ihop allt på sista raden kommer dessa extra pengar inte att märkas.

Aktuella försäljningar
Visa alla 42
Tidigare försäljningar

Här ser du ett urval på våra sålda bostäder i Täby och Danderyd.

Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Nyproduktion
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering