Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Särö

Mäklarhuset i Kungsbacka är lokala entreprenörer och bostadsspecialister. Vi har lång erfarenhet och är kända för vår höga kundnöjdhet, vårt breda kontaktnät, vår lokalkännedom och våra smarta verktyg som leder till lyckad bostadsaffär!

Vi kan Särö!

Särön, betraktas som ett exklusivt bostadsområde med några av landets dyraste adresser, och har varit bostadsort för flera bemärkta företrädare för svenskt finans- och näringsliv, akademi samt kulturliv. Den äldre delen av tätorten Särö ligger på halvön med samma namn och är ett villasamhälle med många sekelskiftesvillor. Från 1904 till 1965 fanns en järnväg, Säröbanan, mellan Särö och Göteborg. Banvallen har sedermera gjorts om till cykelled, och stationshuset vid vattnet på Särö är i dag en restaurang med namnet Blomstermåla. Särö har en liten stiftelseägd kyrka, Särö kyrka, invigd 1922. Vid invigningen deltog bland andra Gustaf V som tillbringade flera somrar på Särö. Kungarna Oscar II och Gustaf V besökte ofta Särö på somrarna. Kungabesöken på Särö gjorde att platsen omnämns i Sveriges Rikes Lag där det finns kungjort att rättegångsbalken är "Given Särö den 18 juli 1942". Det är den enda balk i lagen idag som inte är given Stockholms slott eller endast stadfäst av Riksdagen i och med grundlagsändringen 1974. Förutom sällskapslivet var det tennisen, som lockade kungen till Särö. Sedan 1901 finns det en strandpromenad runt hela ön.


På Särö finns Särö Golf Club med kansli, shop, driving range och korthålsbana. Det finns även en 9-håls långhålsbana, som ligger strax utanför "ön". Golfklubben har funnits sedan 1981 och skapades för att bevara den gröna floran som Särö är känt för. Klubben har även en golfkrog i närheten av banan på halvön. Krogen finns i den gamla doktorsvillan, eller 12:an som den också kallas.

De två största skogsområdena på halvön heter Västerskog och Nordanskog, varav det förra är naturreservat. Naturreservatet Särö Västerskog är precis som namnet antyder en skog väster om Särö. Här finns ekar och tallar som är mellan 200 och 300 år gamla. I Särö Västerskog tar du dig fram på promenadvänliga stigar. Om du tar dig upp på en bergknalle får du ett bra utsiktsläge över skogen och skärgården. Den som är badsugen kan välja mellan sandstrand, klippor och stenblock. Man tror att detta område har varit skogsklätt ända sedan inlandsisen drog sig tillbaka för drygt 10 000 år sedan.

Stallbergen är de tre topparna i sydost. Nedanför ligger Sandvik, och utanför finns Gövik och Kalvbukten. Ålevik heter den låglänta tungan mellan de båda skogspartierna. I väster finns halvön Kalven, och norr därom alltså Kalvbukten. Innanför bukten ligger Barlindkärret. Klippdalen delar av Nordanskog, från väst till öst. Norr om dalen finns Vargklyftan. De två kullarna längst ut i öster, heter Munkekullen (den norra) och Nunnekullen.

Vi har nöjdare kunder!

Mäklarhuset är mäklarföretaget som toppar Svensk Kvalitetsindex flest gånger i branschen. Det är vi stolta över. Eftersom det visar att vi sätter kunderna främst. Hos oss ska du vara trygg med att få en personlig, nära och dedikerad service.

Vi erbjuder smarta verktyg för en lyckad bostadsaffär!

Allt mer avgörs på nätet. Därför har vi på Mäklarhuset utvecklat lösningar som optimerar online. Bland annat digitalt optimerade annonser, virtuella visningar och Mäklarhuset smart annonsering som med intelligent teknik matchar dig mot typ av spekulanter. Totalt sett hjälper det våra kunder att nå fler och sticka ut i bruset.

Välkommen till din mäklare i Kungsbacka

  • Vill du veta vad din bostad är värd?
    Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.

    Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

  • Jag vill sälja min bostad nu!

    Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen av din bostad. Vi på Mäklarhuset vet vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär.

    Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Vill du ha goda råd och samtidigt få en värdering?
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering idag.
Då får du även rådgivning om hur vi på bästa och tryggast vis hanterar en eventuell försäljning.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Boka värdering
Aktuella försäljningar

Visa alla 31
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering