Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Skogsö – fritidshusdröm mindre än 1 timme från Stockholm

Mellan Tynningö och Rindö ligger Skogsö med utsikt mot inloppet till Stockholm från öns östra delar. En genuin och mysig skärgårdsö där det alltid lyser i något av fönstren året runt.

Historia och idag

Skogsö har varit bebott sedan förra sekelskiftet men har från mitten av förra seklet växt fram till en uppskattad fritidshusö
Med sitt nära läge till både Värmdö och Vaxholm uppskattas ön av sina fastighetsägare året runt. På ön finns sjötomter, strandtomter, fritidshus med sjöglimt eller fritidshus upp på ön helt skyddade från vind och hav.

Att göra på Skogsö

Här kan du fiska, bada, segla, paddla eller bara njuta av lugnet. På ön finns stigar och grusvägar som används flitigt för promenader och en och annan löptur. Sammanhållningen är god och här firas midsommar i traditionens anda nere på ängen och den lilla dansbanan. Intill Skogsö Södra brygga finns en barnvänlig sandstrand och här kan barnen lära sig simma. Vid Skogsö Uddes brygga finns en bastu som delas av flera fastighetsägare. Från bastun blickar man ut över fjärden med sina båtar, kryssningsfartyg och finlandsfärjor.

Kommunikation

Skogsön har förbindelser från Vaxholm året runt med Waxholmbåt. Under vår-sommar och höst finns även flera turer från centrala Stockholm. Många av de boende tar bil till Norra Lagnö på Värmdö där det finns en pendlarparkering nära bryggan. Där lägger båten Silverö till för transport till Skogsö. Färden ta ca 5 minuter. Många tar även bilen över till Tynningö där de har båtplats på något av varven för vidare färd ut till Skogsö.
Vill du ha ett fritidshus på nära pendlaravstånd från Stockholm kan Skogsö vara ön för dig.

Aktuella försäljningar
Visa alla 44
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering