Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Tynningö – ca 30 minuter från stan finns denna oas med underbara insjöar, kuperade vandringsleder och aktivt föreningsliv

Mellan Värmdö och Vaxholm finns Tynningö, en långsträckt ö med innerskärgårdens högsta punkt, Tynningö Klack, varifrån man har en fantastisk utsikt över inloppet mot Stockholm samt ut över Skärgården. Tynningö utmärks av mycket vacker natur, cykel- och promenadvänliga vägar och fina vandringsleder och havet är påtagligt var du än befinner dig på ön. Här kan du bo och leva nära havet och pendla med båt, buss eller bil till jobbet.

Historia och idag

Namnet Tynningö kan ha uppstått redan på vikingatiden men blev mer känt när ön blev kungsladugård en kort period under Gustav Vasas tid. Kungsladugården blev under 1600-talet ett säteri och en flygel av Tynningö säterigård finns idag kvar på ön. På 1800-talet styckades ön i mindre jordbruk och ängarna används än idag på vissa ställen av betande djur. I början av 1900-talet styckades delar av Tynningö i mindre tomter. Fastigheterna såldes till sommargäster som tog sig till Tynningö med ångbåt. Främst låg bebyggelsen kring ångbåtsbryggorna vilket syns på de fina sekelskiftesvillor som än idag pryder ön. På ön har det funnits sommarkollon för barn och synskadade, ett flertal affärer och restauranger, bl. a det mytomspunna Värdshuset Vita hästen som var välbesökt av dåtidens etablissemang.
Idag bor det ca 400 personer permanent på ön, en befolkning som mer än fördubblas under sommartid. Kommunen äger ingen mark på Tynningö utan grönområdena ägs av TGEF som består av fastighetsägare på Tynningö. Syftet med TGEF är att bevara grönområdena på ön. På markerna finns förutom vandringsleder och badplatser även utarrenderade hagar där det går betande djur såsom får, hästar, grisar och ibland kor. Det finns flera båtvarv på ön, en glasskiosk och blomförsäljning samt en bygdegård som används flitigt.

Att göra på Tynningö

Ön kännetecknas av engagemang och aktiva föreningar såsom Tynningö IF, TRBB och TGEF. På ön anordnas bl.a en mycket uppskattad simskola, motionslopp, triathlon, midsommarfirande, julmarknad, biokvällar, pubkvällar mm. Det finns en bygdegård, 3 fotbollsplaner, tennisplan, pulkabacke, en mindre lekpark och ett utegym. Vill du bada i havet finns flera fina badplatser runt om på ön. Den största badplatsen finns vid insjön Myrholmsmaren, av de boende kallad Maren. Här kryper temperaturen ofta upp till över 20 grader redan 3:e vecka i maj för att sedan hålla i sig till början av september. Ett perfekt ställe att motionsimma på eller bara njuta av ett varmt bad eller kvällssolen på den varma klippan vid badplatsen. På vintern så brukar frivilliga ploga skridskobana och skidspår på insjön.

Kommunikation

Tynningö trafikeras med reguljär skärgårdstrafik. SL:s pendlarbåt angör både Norra Tynningö Brygga och Höganäs Brygga och tar dig snabbt in till Strömkajen eller Vaxholm. På öns östra sida finns bilfärja i Trafikverkets regi, Tynningöleden, som angör Norra Lagnö på Värmdö. Från Norra Lagnö är du snabbt inne i Gustavsberg eller Stockholm med bil eller buss.
På ön går SL buss som trafikerar bryggorna.

Söker du ett lättillgängligt hus i skärgården där du har 30 minuter pendelavstånd till centrala Stockholm kan det här vara ön för dig.

Vill du ha goda råd och samtidigt få en värdering?
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering idag.
Då får du även rådgivning om hur vi på bästa och tryggast vis hanterar en eventuell försäljning.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Boka värdering
Aktuella försäljningar

Visa alla 43
Tidigare försäljningar

Visa fler
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering
Använd kartan
X