Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Norra Ängby

Norra Ängby är Stockholms största sammanhängande småstugeområde byggt på den mark som en gång tillhörde Stora Ängby gård. Stora Ängby slott, som ligger på platsen för en äldre bondby, är stadsdelens äldsta byggnad. Huvudbyggnaden är sannolikt uppförd på 1690-talet för legationssekreteraren Baltzar Ehrenstople. Stadsplaneförslaget för Norra Ängby presenterades 1930. De första husen var inflyttningsklara sommaren 1930. Husen uppfördes genom självbyggeri som administrerades av fastighetskontorets småstugebyrå. Det kostade omkring 10 000 kronor att bygga ett 1 ½-planshus vid 1930-talets början. Marken uppläts med tomträtt av staden. Egnahemsavdelningens chefsarkitekt Edvin Engström med medarbetare utarbetade typritningar till husen och alla husens delar prefabricerades och levererades i färdiga element av bland annat Svenska Trähus. Staden bidrog med en grovplanerad tomt, handböcker för byggandet, en instruktör och utlåning av specialverktyg. De centrala delarna runt Stora Ängby slott byggdes först och här uppfördes 1 ½-planshus. I en krans däromkring byggdes sedan enplanshus. Utmed Egilsvägen och i de norra delarna byggdes tvåplanshus. Hustyperna grupperades så att ett kvarter eller en gatusträckning fick ett enhetligt utseende. Några kvarter närmast Kyrksjön uppläts för större villor i två plan uppförda av byggmästare. På 1950-talet utvidgades området västerut och här uppfördes även några radhus. Norra Ängby är utpekat som ett område av riksintresse för kulturminnesvården, vilket innebär att det bedöms ha så höga kulturvärden att det är av vikt för hela landet.

Kommunikationer

Tunnelbanans Gröna linje har tre hållplatser i anslutning till Norra Ängby, Åkeshov i den östra delen, Ängbyplan i mitten och Islandstorget i den västra delen. I området går även flertalet bussar för enkel transport till bl.a. Sundbyberg, Spånga och Solna.

Närservice och Sport och fritid

Norra Ängby är det idylliska småhusområdet som har allt man kan önska sig. Från naturskyddsområdet runt Kyrksjön, tunnelbaneförbindelse, idrottsplats och Simhall till mataffär vid Ängby Torg samt parklek och fritidsgård med 4H-gård och stor lekpark vid Björklunds hage. Här finns också flera skolor och förskolor. Överlag växlar villabebyggelsen med större och mindre skogspartier som utgör utmärkta lekplatser för barnen. Här finns det lokala fotbollslaget Ängby IF med fotbollslag för alla åldrar och hemmaplan på Ängby IP, här finns simhallen med simskola och tävlingssim, gymnastikhall, Äppelvikens Ridskola vid Åkeshovs slott m.m.

I Norra Ängby finns Kyrksjön för vackra skogspromenader, i närheten ligger även Judarnskogen med stigar och löpspår samt Björklunds hages 4H gård - ett mycket populärt besöksmål för barnfamiljen. Vid Ängbybadet vid Mälarens strand finns rutschkanor, sandstrand och härliga bryggor. Här finner du även en sommarrestaurang.
I närområdet finns även gott om sportaktiviteter och simhall.

Din mäklare i Norra Ängby

Funderar du på att sälja din bostad i Norra Ängby? Kontakta Mäklarhuset om du bor i Norra Ängby och börja med att få din bostad värderad utav en fastighetsmäklare som verkligen kan Norra Ängby och dess hustyper samt prisbilden.

Välkommen till din mäklare i Bromma

  • Vill du veta vad din bostad är värd?
    Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.

    Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

  • Jag vill sälja min bostad nu!

    Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen av din bostad. Vi på Mäklarhuset vet vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär.

    Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Vill du ha goda råd och samtidigt få en värdering?
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering idag.
Då får du även rådgivning om hur vi på bästa och tryggast vis hanterar en eventuell försäljning.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Boka värdering
Aktuella försäljningar

Visa alla 193
Tidigare försäljningar

Visa fler
Våra mäklare & medarbetare

Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering