Din mäklare i Det levande centrumet

Det levande centrumetBesöksadress

Köpsvängen 8 168 67 Bromma

Brommaplan är ett lokalt centrum och är en knutpunkt för kollektivtrafik med tunnelbana och bussar. Många människor passerar dagligen området på väg till och från arbetet. Här finns allehanda service såsom apotek, vårdcentral, systembolag, träningscenter, livsmedelsaffärer, banker, hotell, blomsteraffär, café samt bibliotek.

HISTORIA

Brommaplan planerades omkring 1940 med omgivningar kallades Centrala Bromma när det . Kommunikationerna var viktiga - och är så än idag. Tunnelbanestation Brommaplan invigdes 1954. Vid Brommaplans rondell förlades på 40-talet Brommapostens röda tegelbyggnad byggd efter ritningar av postens huvudarkitekt Lars-Erik Lallerstedt. På andra sidan Drottningholmsvägen byggde Bromma baptistförsamling på 50-talet en kyrka och ett hotell med Örjan Liining som arkitekt. Konditori Finess i hotellbyggnadens bottenvåning har bevarad inredning från 50- talet. Bromma Hotell, idag Scandic Hotel Bromma, uppfördes av Stockholms stad och invigdes 1957 som ett stort internationellt hotell med 144 rum. Det stora medborgarhuset mellan tunnelbanan och hotellet kom till i början av 60-talet och inrymde en stor livsmedelshall samt bibliotek, barnteater, ungdomsgård, nykterhetsnämnd, barnavårdsbyrå m m.

KOMMUNIKATION och NÄRSERVICE

Här finns Brommaplans T-banestation (gröna linjen) som går mot Stockholm City och Vällingby/Hässelby. Vid Brommaplan finns även bussförbindelser som tar Er ut till Ekerö och Solna, Sundbyberg m m. Från Alvik kan Ni ta Tvärbanan mot antingen Solna eller Stora Essingen.

Förutom Brommaplans centrum med goda kommunikationer och brett utbud av butiker så finns här ett flertal skolor och dagis. Ett stenkast bort ligger även Brommas koloniträdgårdsområde. Närhet till den populära Olovslundsparken med lekpark och badmöjligheter för de minsta. Här finns även gräsytor för picknick och avkoppling. Fler badmöjligheter finns bara ett par kilometer bort där bl a Solviksbadet (Mälaren) med fina grönområden och promenadstråk. Inte långt borta ligger även Lillsjön med sin fina natur.
PARKERING I Brommaplan finns det boendeparkering (taxa 5) längs med gatorna till en kostnad av 300 kr/månad eller 20 kr/dygn.

Mäklare Brommaplan

Funderar du på att sälja din bostad i Brommaplan? Kontakta oss om du bor i Brommaplan och börja med att få din bostad värderad utav en fastighetsmäklare som verkligen kan Brommaplan.

Mäklaruhset Bromma


Hitta till oss


Mäklarhuset Bromma Köpsvängen 8 168 67 Bromma

Förbered din försäljning

Förbered din försäljning

Med vår kostnadsfria tjänst Förberedd hjälper vi dig att förbereda hela din försäljning så att du är redo när drömbostaden dyker upp.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.