Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Smitingen

Vid Smitingens havsbad utanför Härnösand kan du både njuta av solen och söka dig ut på annorlunda strövtåg året om. Här finns vackra grottor i spännande formationer, raukar, flyttblock och klapperstenfält. Är du badsugen kan du njuta av riktig sandstrand och fina klippor vid Smitingen havsbad eller ta ett dopp i Klubbsjön. Smitingen ligger ca sju kilometer österut på Härnön.

Naturreservatet Smitingen

Smitingen-Härnöklubb naturreservat bildades 1988 och är 263 hektar stort. I reservatet ingår havsbadet, Klubbsjön, Härnöklubb och bergen sydväst om Smitingen. Syftet med reservatet är att bevara den speciella natur som finns i området, samt att underlätta för friluftsliv. Terrängen i området är växlande. Bergiga kullar beväxta med gles tallskog sluttar ned mot stränder med block och sten. Högsta punkten i reservatet är Klubbberget med sina 80 meter över havet. Reservatet är med i EU:s ekologiska nätverk av skyddade områden, Natura 2000. Förvaltare är Härnösands kommun.

Kommunikation

Till och från Smitingen kan du lätt ta dig till och från med buss, bil eller cykel. Buss nr 14 trafikerar området med regelbundna turer. Från centrum är det ca sju kilometer till ut till Smitingen.

Närområdet

Att utforska grottorna på Smitingens klippor är ett spännande äventyr. I reservatet finns fem stora tunnelgrottor, utsvarvade av havets mäktiga krafter. Några av grottorna ligger vid vattenbrynet och påverkas fortfarande av vågorna. En annan grotta har av landhöjningen förts högt upp på land. För flera tusen år sedan bildades den på samma sätt som de grottor som ligger vid stranden. Utforska även raukar, flyttblock och jättegrytor på Smitingens klippor. De geologiska formationerna i området är både imponerande och fantastifulla. Jättegrytor är vanliga och längs den iordningställda geologistigen kan du se och läsa om vackert framslipade raukar, stenpelare som formats i det fasta berget. Stora flyttblock och ett klapperfält kompletterar provkartan på de olika geologiska bildningarna. Geologistigarna är 2,3 respektive 3,6 kilometer långa och går söderut.

Mäklarhuset Härnösand
Besöksadress: Storgatan 16, 871 31 Härnösand
Visa öppettider
Mäklarhuset Härnösand
Öppettider & hitta

Ni hittar oss här:
Storgatan 16, 871 31 Härnösand

Måndag - Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag 09:00 - 16:00
Vi träffar dig gärna på andra tider efter överenskommelse.

Har ni andra frågor? Vänligen kontakta oss.
Tel: 0611-50 05 80
E-post: harnosand@maklarhuset.se


Vill du ha goda råd och samtidigt få en värdering?
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering idag.
Då får du även rådgivning om hur vi på bästa och tryggast vis hanterar en eventuell försäljning.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.

Boka värdering
Aktuella försäljningar

Visa alla 38
Tidigare försäljningar

Visa fler
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering
Använd kartan
X